Araç Maliyetlerini Düşürmenin Püf Noktaları Araç Maliyetlerini Düşürmenin Püf Noktaları - 5sCarRental

Blog

Araç Maliyetlerini Düşürmenin Püf Noktaları


Araç Maliyetlerini Düşürmenin Püf Noktaları

Araç Maliyetlerini Düşürmenin Püf Noktaları

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti veren 5s CarRental olarak araç maliyetlerini düşürme konusunda sizler için bir içerik hazırladık. Peki araç maliyetleri nasıl düşülür? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Günümüzde araç sahibi olmak adeta bir zorunluluk haline geldi. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar için yoğun tempoya ayak uydurmanın tek yolu araba sahibi olmak. Fakat herkesin bildiği gibi araç sahibi olmak masrafsız bir durum değil. Aksine, bir araç sahibi olmanın yanında getirdiği pek çok maliyet bulunuyor.

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti veren 5s CarRental, araç sahiplerine yardımcı olmaya hazır. Aracınızın maliyetini nasıl düşürebileceğinizi merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

 

 Bir Aracın Sebep Olabileceği Masraflar Nelerdir?

 

Araba sahibi olmak hepimizin hayali. Fakat bir aracın ne kadar masrafa sebep olabileceğini biliyor musunuz? Gelin ortalama bir arabanın ne tür masraflara gebe olduğuna beraber bakalım:

 

Zorunlu trafik sigortası

 

Mevsimsel lastik değişimi

 

Motorlu taşıtlar vergisi

 

Kasko

 

Araç muayene masrafı

 

Yıllık bakım işlemleri

 

Bu masrafların üstüne bir de çektiğiniz krediler, borçlar eklenince durum bir hayli zorlaşıyor. İstanbul Havalimanı araç kiralama gibi uygulamalarla müşterilimize yardım ediyor ve her konuda sorularını cevaplandırıyoruz. 5s CarRental olarak arabalarından mümkün olduğunca tasarruf etmek isteyenleri de düşündük. Sizler için bir araya getirdiğimiz tasarruf yöntemlerini okuyarak ekonomik açıdan daha rahat edebilirsiniz.

 

 Araç Yakıtından Nasıl Tasarruf Edilir?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama gibi hizmetler sunarken araç yakıtının büyük bir gider kalemi olabileceğinin farkındayız. Bu sebeple araç sahiplerinin düşünmeleri gereken ilk konu yakıttan nasıl tasarruf edileceği olmalıdır.

 

Artan benzin fiyatlarının etkisiyle pek çok kişi dizel gibi diğer yakıt türlerine yöneldi. Bu önlemin yanında şu uygulamalar da yakıttan tasarruf etmenizi sağlayabilir:

 

Aracı dur-kalk yaptırmaktan mümkün olduğunca kaçının

 

Gerekmedikçe yüksek hız yapmayın

 

Aracı yüksek viteste kullanın

 

Mümkün olduğu kadar sabit hızla ilerleyin

 

Lastiklerinizi düzenli olarak kontrol edin. Lastiklerinizin havası indiyse basınçta meydana gelen değişimler daha fazla yakıt tüketimine yol açabilir. Doğru basınç seviyesindeki lastikler en iyi yol tutuşu sağlayacaktır.

 

 Klimayı Doğru Kullanarak Tasarruf Etmek

 

Konforlu bir yolculuk sağlayan klimalar, size ekstra masraf olarak geri dönebilir! Bu durumu düzeltmek ve klimayı doğru kullanmak için bazı önerilerimiz var.

 

Yaz mevsiminde arabaya bindiğinizde yapmanız gereken ilk şey camları açmak olmalıdır. Böylelikle içeride sıcak hava dışarı gitmektedir. Bu sayede klimayı açtığınızda klima içeriyi daha hızlı bir şekilde soğutabilir.

 

Ayrıca araç düşük hızdayken klimanın devreye sokulması yakıt tasarrufu açısından daha iyi bir tercihtir.

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetimizden faydalanırken bu yöntemleri uygulayabilir ve yakıttan tasarruf edebilirsiniz.

 

 Gereksiz Yüklerden Kurtulun!

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti alırken gereksiz yükleri arabaya yüklememenizi öneriyoruz. Araçta gereğinden fazla yük bulunması, yakıtın daha fazla harcanmasına ve masraf edilmesine sebep olabilir. Bu yöntem ile büyük oranda (yaklaşık %25) yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz.

 

Bu yöntemi uygulamak için arabada yangın söndürme tüpü gibi acil materyaller haricinde yük bulundurmamaya çalışın.

 

 Araç Bakımını Aksatmayın

 

Aracın bakımının düzenli olarak yapılmış olması, aracın performansını iyileştirecektir. Ayrıca daha güvenli bir sürüş için de zamanı gelen bakımların yapılması gerekmektedir. İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti verilirken müşterilerimize sunduğumuz tüm araçların gerekli bakımları yapılmıştır.

 

Araç bakımının uzmanlar tarafından düzenli yapılması, aniden meydana gelebilecek arızalardan arabayı korur. Bu durum da sizi hesap etmediğiniz tamir ve bakım masraflarından kurtarır ve ekonominize katkı sağlar.

 

 Aracınızı Kiraya Vermeyi Düşünebilirsiniz

 

Aracınızı günlük olarak kullanmanız gerekmiyorsa, maliyetinizi azaltmak için arabanızı kiraya vermeyi düşünebilirsiniz. Böylelikle bakım maliyetini de sıfıra indirmeniz mümkün. Arabanızı kiraya vererek hem masrafları azaltabilir hem de ek gelir elde edebilirsiniz.

 

Arabayı kiraya verme yöntemini birden fazla aracı olanlar veya aktif olarak araç kullanmayanlar için öneriyoruz. Üstelik ihtiyacınız olduğunda aracınızı alarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama gibi konularda hizmet veren 5s CarRental, size yardımcı olabilir. Müşteri odaklı olmayı ön plana koyan firmamız, arabanızı kiraya verme konusundaki tüm sorularınızı cevaplandırmaya hazır.

 

Firmamız, yılların verdiği deneyim ve binlerce müşterinin güveni ile hizmetlerini sunmaya devam etmektedir. Firmamızla etkileşimde olan tüm taraflarla güven ve iş ahlakı temelinde iletişim kuruyor ve faaliyet gösteriyoruz. Siz de arabanızı 5s CarRental güvencesi ile kiralanmak üzere kaydettirebilirsiniz.

 

Sorularınız, bilgi almak ve araç kiralamak için +90 549 225 25 55 ve 0850 360 06 55 numaralı kurumsal çağrı merkezi hattımız ile her zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca 5scarrental.com.tr adresinden ücretsiz rezervasyon yapabilirsiniz.