Yakıt Tüketimi Nasıl Hesaplanır? - Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Araç Yakıt Tüketimi Nasıl Hesaplanır? - Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Yakıt Tüketimi Nasıl Hesaplanır? - Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama


Yakıt Tüketimi Nasıl Hesaplanır? - Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

Yakıt Tüketimi Nasıl Hesaplanır? - Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen araç yakıt tüketimi nasıl hesaplanır? sorusunun cevabı konusunda bilgi vermek istedik. Peki yakıt tüketimi nasıl hesaplanır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Son zamanlarda yakıt seviyesine uygulanan zam oranlarının artışı araç sürücüleri için ciddi anlamda maddi kayıplara neden olduğu için araç sürücüleri yakıt tüketimini hesaplama yoluna gitmişlerdir. Eskiye oranla sanıldığından kolay hesaplanabilen yakıt tüketimi, ortalama bir sonuç vermektedir. Ortaya çıkan sonuçlar bazı durumlara göre değişkenlik gösterir. Bu değişkenlik Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmaları için önemli olmakla birlikte kiralanan her bir marka araçta da farklılık arz etmektedir.

 

Bu durumlar ne kadar yol kat ettiğiniz, aracı ne şekilde ve nasıl sürdüğünüz, araç hızına göre vites değişimi ve araç için kullandığınız yakıtın türüne göre değişkenlik göstermektedir. Araçlar için yakıt tüketimi nasıl hesaplanır istenildiği takdirde Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmamızdan öğrenebilirsiniz. 

 

 Yakıt Tüketimi Nasıl Hesaplanır?

 

Aracın yakıt tüketimini hesaplamak için ilk olarak aracın yakıt deposu tamamıyla dolu olmalıdır. Yakıt tüketimi hesaplamasını yaparken pratik olması açısından 100 ve katlarını içerecek şekilde hesap yapılması gerekir. Araç deposu dolu olduktan sonraki aşama aracın kilometresinin sıfırlanması gerekir. 

 

 Yakıt Tüketimi Hesaplama Örneği

 

Yakıt tüketimi nasıl hesaplanır sorusunun cevabını vermek gerekirse; araç içerisinde yer alan yakıt deposu dolduktan sonra ödenilen tutarın 200 TL olduğunu varsayalım. Aracın yakıt deposu boşaldığında sayaçta gösterilen değer 500 km olsun. Bu aşamada yapılması gereken durum ise ödenilen 200 TL tutarı yola yani 500 kilometreye bölmektir. Bu durumda ortaya çıkan sonuç 200 bölü 500 den 0.40 olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu demektir ki sahip olduğunuz araç km başına 40 kuruş yakıt tüketimine neden olmaktadır. Az yakıt tüketimi tasarrufu sağlayan araçlar Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama aracılığı ile temin edilebilmektedir.

 

Aracın yakıt tüketimi hesabı bu şekilde yapılmakta olup ne kadar harcama yapmak istediğinizi bu yöntem ile belirleyebilirsiniz. Bu örnekten yola çıkarak Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama ile kiralanan aracınızın yakıt tüketim değerini kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

 

 Yakıt Tüketimini Etkileyen Durumlar Nelerdir?

 

 Aracın yakıt tüketimini etkileyen birçok değişken bulunmaktadır. Bu etkenler şu şekilde sıralanmıştır:

 

 1) Araçtaki lastiklerin durumu

 

 2) Araçta yer alan klimanın ne sıklıkta kullanıldığı

 

 3) Vites değişimlerinin doğru yapılıp yapılmadığı

 

 4) Araca konulan yük miktarının durumu

 

 5) Aracın sabit hız seviyesinde hareket durumu

 

 6) Araçtaki motor yağının değişiminin yapılması da etkilemektedir. Eğer Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile kiralandıysa, aracınızın motor yağının bakımı personeller tarafından gerçekleştirilmektedir.

 

 Yakıt Tüketimi Hesabını Yapmaya Kimler İhtiyaç Duyar?

 

Araç sahibi olan birçok kişi yakıt hesaplamasına ihtiyaç duyabilir. Fakat yeni bir araç sahibi olmak isteyen kişiler öncelikle almak istedikleri markanın fabrika verilerine göz atmalıdırlar. Kiralama yolu ile araç edinen kişiler ise Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketleri vasıtası ile öğrenilebilmektedir. Kendi aracınız ile uzun yol kat etmediğiniz takdirde yakıt tüketimi ile ilgili hesaplama yapmanız gerekmemektedir. Fakat her gün aracınız ile dışarı çıkıyorsanız yakıt tüketimi ile ilgili hesaplamayı bilmeniz gerekir.

 

 Yakıt Tüketimini Azaltma Yolları Nelerdir?

 

Yakıt tüketiminde tasarruflu olmak için yapılması gereken ilk adım aracınızın bakımlarının düzenli bir şekilde aksatılmadan yapılması gerekmektedir. Bu şekilde aracın motor performansı artmış olacaktır. Araç hızınızın seviyesini doğru devirde kullanmayı ihmal etmeyin. Aracı uygun devirde kullanmamak yakıt tüketiminin artmasına sebebiyet verecektir.

 

Aracınıza eklemek istediğiniz yük miktarı ne kadar az olursa yakıt tüketiminden o kadar oranda tasarruf edeceksinizdir. Aracınızın lastiklerinin basıncını eşit oranda tutmaya özen göstermelisiniz. Bunun yanı sıra mevsime uygun lastik seçimine de dikkat etmeniz gerekmektedir.