Şanzıman Çeşitleri ve Özellikleri – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama Şanzıman Çeşitleri ve Özellikleri – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama - 5sCarRental

Blog

Şanzıman Çeşitleri ve Özellikleri – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama


Şanzıman Çeşitleri ve Özellikleri – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama

Şanzıman Çeşitleri ve Özellikleri – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak sürücülerin merak ettiği şanzıman çeşitleri ve özellikleri konusunda bilgilendirmek istedik. Peki Şanzıman çeşitleri ve özellikleri nelerdir? Detaylı bilgi için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaparak başladığınız seyahatinizi güzel bir İstanbul turuyla devam ettirmek isteyebilirsiniz. Bunun için en konforlu yöntem araç kiralamak ve toplu taşıma araçlarında sıkıntı yaşamaya gerek kalmadan şehri turlamaktır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Kendinize en uygun aracı bulabilmek araçlardaki şanzıman çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Bunun için yazımızı inceleyerek, hangi şanzıman tiplinin en iyisi olduğunu seçerek hangi markadan araç kiralamanın sizin için daha uygun olduğuna karar verebilirsiniz.

 

 Şanzıman Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

 

Şanzıman çeşitlerini, ana başlık olarak; manuel şanzıman, otomatik şanzıman ve robotize şanzıman şeklinde üç temek kategoriye ayırabiliriz. Fakat otomobil markaları zaman içerisinde şanzımanlar üzerinde çalışmalar yaparak birtakım değişlikler yaptılar. Ortaya çıkan bu farklı şanzıman tiplerinin patentlerini aldılar ve kendi şanzıman tiplerini geliştirmiş oldular. Bu sebeple bugün otomotiv piyasasında birbirinden farklı birçok şanzıman türü var. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama sisteminde bunlardan en çok duyulmuş olanlarını inceleyelim:

 

Manuel Şanzıman: Vitesin aracı kullanan kişi sayesinde elle değiştirildiği ve araçlarda debriyaj pedalı bulunduğu şanzımana manuel şanzıman denir. 

 

Otomatik Şanzıman: Vitesin herhangi bir vites pedalı kullanılmadan otomatik olarak değiştirildiği sistemlere otomatik şanzıman denir. Bu sistemde debriyaj pedalı bulunmamaktadır.

 

Yarı Otomatik Şanzıman (Robotize Şanzıman) : Bu şanzıman tipi kuru şanzıman olarak da adlandırılırlar. Çünkü herhangi bir yağa ve yağlanma işlemine ihtiyaç duymazlar. Destek sağlayabildiği son kademe 7. vitestir. Araçtaki motor sistemi, sürücünün gaza basma seviyesine göre şanzıman değişimi yapar. Dilenirse manuel olarak düz vitesli şekilde de kullanılabilir.

 

Bir de temel kategorilerde olmayan; CVT şanzıman, DSG şanzıman, TCT şanzıman, EDC şanzıman ve MMT şanzıman çeşitlerini inceleyelim:

 

DSG Şanzıman: Otomatikleştirilmiş manuel bir şanzıman tipi olan DGS'nin patenti Volswagen markasına aittir.

 

CVT Şanzıman : Çeşitli pek çok markanın (Audi, Nissan, BMW, Skoda ) kullandığı bu şanzıman tipi, sessiz ve sarsıntısız olması ile tanınmaktadır. Motor gücünün; tekerlekte, motorda makara- kasnak sisteminde eşit olarak yayıldığı bu sistemde, vites kolu ve debriyaj pedalı bulunmamaktadır.

 

EDC Şanzıman : Renault firması tarafından geliştirilen bir şanzıman tipidir. Çift debriyajlı ya da çift kavramalı otomatik vites ile çalışır.

 

TCT Şanzıman : Yarı otomatik ve çift kavramalı bir şanzıman sistemidir. Oldukça çevre dostu olmasıyla ünlüdür.

 

Manuel şanzımanlı araba kiralama ya da manuel şanzımanlı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç kiralama isteğinizde 5scarrental.com.tr/ sitesi ile fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. 5scarrental.com/ hakkında söylenebilecek başlıca şey, size belirli bir alandaki en uygun maliyetli kiralık aracı çabucak bulma konusunda destek olmasıdır. Bu faydalı siteyi kullanarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama konusunda en düşük fiyatlı kiralık araç seçeneğine ve istediğiniz şanzıman tipli araç seçeneğine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

 

Düşük fiyatlara çeşitli şanzıman tiplerinde ve istediğiniz markada İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama sürecinde 5scarrental.com/ sitesinden müsait olan araçları ve fiyat bilgisi görebilirsiniz. Sonuç olarak fiyatları karşılaştırarak seçim ve seçtiğiniz aracı bulunduğunuz konumdan ayrılmadan kolaylıkla kiralayabilirsiniz. Sitede aracı alacağınız konumu, saati, tarihi ve istediğiniz otomobil özelliklerini filtreleyerek sonuçları değerlendirebilirsiniz ve daha önceden rezervasyon da yapabilirsiniz. Sitede filtreleme seçekleri olarak kasa tipi, şanzıman tipi, yakıt tipi bulunmaktadır. Ayrıca sitede; Türkçe, Almanca, İngilizce ve Arapça olmak üzere dört dilde hizmet verilmektedir.

 

Eğer İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama filtreleme işlemiyle uğraşmak istemiyorsanız tek yapmanız gereken +90 0538 046 17 36 ve +90 0549 225 225 55 numaralarını arayarak isteklerinizi anlatıp sizin için en uygun aracı kiralayabilirsiniz. Bu sayede hem turistlere hem de tüm vatandaşlara geniş yelpazeli bir hizmet sunulmaktadır.