Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı – Ucuz Araç Kiralama Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı – Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı – Ucuz Araç Kiralama


Ucuz Araç Kiralama

Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı – Ucuz Araç Kiralama

 

Günümüzde insanlar toplu taşıma yerine genellikle kendi araçlarını kullanmayı veya ucuz araç kiralama hizmetlerini tercih ediyorlar. Rahat bir şekilde ulaşım sağlanarak konforlu bir yolculuk yapılıyor. Bu nedenle trafiğe kayıtlı araç sayısı da her geçen gün artış gösteriyor. Her zevke ve beğeniye uygun olarak taşıt alımı yapılarak ulaşımda da büyük bir konfor sağlanmış oluyor. Son yıllarda trafiğe kayıtlı araç sayısı da her geçen gün artış gösteriyor. Bu nedenle trafiğe kayıtlı araç sayısı günümüzde 23 milyon 156 bin 975'e çıktı. Bu oran geçen yıla göre yüzde 1,27 arttı.

 

 Alımı En Çok Artan Araçlar Neler?

 

Trafiğe kayıtlı araç sayısı her geçen gün büyük bir hızla artıyor. Özellikle ucuz araç kiralama yöntemlerini tercih etmeyenler kendi arabalarını alabiliyorlar. Buna göre trafiğe kayıtlı araç sayısı 23 milyon 156 bin 975 oldu. Bu araçların yüzde 54'ünü ise otomobiller oluşturdu. Ayrıca bu araçların yüzde 16,4'ünü ise kamyonet oluşturuyor. Trafiğe kayıtlı araç sayısından yüzde 14,4'ü motosikletlerden oluşuyor. Bunun akabinde yüzde 8,2'si ise traktör olarak biliniyor. Aynı zamanda yüzde 3,7'si kamyon ve 2,1'i de minibüs, yüzde 0,3'ü özel amaçlı.

 

 Trafiğe Kayıtlı Araçların Ortalama Yaşı Hakkında Bilgiler

 

Türkiye genelinde geçen yılsonu itibari ile trafiğe kayıtlı araçların ortalama yaşı da açıklandı. Buna göre trafiğe çıkan araçların ortalama yaşının 13,8 olduğu belirtildi. Buna göre otomobillerde ortalama yaş 12,8 iken minibüslerde bu yaş 13,7 oluyor. Ayrıca otobüslerde de bu yaş 13,5 ve kamyonetlerde ise 11,7 olmuş durumda. Özel amaçlı taşıtların yaşı 12,7 ve traktörlerin yaşı ise 23 olarak belirlendi. Trafiğe kayıtlı araçların yaşı ortalama olarak baz alınarak bu veriler paylaşıldı. 

 

 İllere Göre Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı Nedir?

 

Trafiğe kayıtlı araç sayısı illere göre farklılık gösteriyor. Aynı zamanda ucuz araç kiralama seçeneklerinden yararlanmak istemeyenler çözümü kendi araçlarını almakta buluyorlar. Her zevke ve beğeniye göre araçlar alınabiliyor. Bu nedenle ucuz araç kiralama tercih edilmeyip otomobil satın alınıyor. Yapılan araştırmalara göre İstanbul 4 milyon 187 bin 531 araç ile en çok aracın bulunduğu şehir. Ankara'da 2 milyon 3 bin 921 taşıt bulunuyor. Aynı zamanda İzmir'de ise 1 milyon 410 bin 724 taşıt bulunuyor. Antalya'da ise 1 milyon 81 bin 786 taşıt bulunuyor. Bu istatistiklere göre en fazla taşıt İstanbul'da bulunuyor. En az taşıt ise 9 bin 372 olarak Tunceli'de yer alıyor. 

 

 Trafiğe Kayıtlı Araçların Nüfusa Oranı Nedir?

 

Günümüzde insanlar ucuz araç kiralama yerine kendi otomobillerini almak istiyorlar. Bu da trafikteki yoğunluğu ortaya koyuyor. Trafiğe kayıtlı araçlar baz alındığında Burdur ve Muğla illerinde her iki kişiye bir araç düşüyor. Burdur'da trafiğe kayıtlı araç sayısı 135 bin 35 iken nüfus ise 269 bin 926. Nüfusu 967 bin 487 olan Muğla'da araç sayısı 500 bin 641 olarak belirlendi. Hakkari'de ise 30 kişiye 1 araç düşüyor. 286 bin 470 nüfuslu Hakkari'de araç sayısı ise 9 bin 402. Her ilde trafiğe kayıtlı araç sayısı değişim gösteriyor. Nüfusa göre bu oran da belirleniyor. 

 

 Trafikteki Araç Sayısındaki Artışın Nedenleri Nedir?

 

Günümüzde trafikteki araç sayısı hızla artıyor. Ulaşım için toplu taşımayı tercih etmek hem zaman hem de ekonomik anlamda zorluk yaratabiliyor. Şehirlerdeki trafik yoğunluğu da göz önüne alındığında toplu taşıma ile bir yerden bir yere ulaşmak zaman kaybı olarak görülüyor. O nedenle günümüzde herkes kendi aracını almak için harekete geçiyor. Bu nedenle de ekonomik yeterliliği olan kişiler araçlarını alarak ulaşımı kolaylaştırıyorlar. Buna bağlı olarak ucuz araç kiralama yöntemi de kullanılabiliyor.