Arabalar Hakkında Duyduğunuz İlginç Bilgiler Sizleri Çok Şaşırtacak Arabalar Hakkında Duyduğunuz İlginç Bilgiler Sizleri Çok Şaşırtacak - 5sCarRental

Blog

Arabalar Hakkında Duyduğunuz İlginç Bilgiler Sizleri Çok Şaşırtacak


Arabalar Hakkında Duyduğunuz İlginç Bilgiler Sizleri Çok Şaşırtacak

Arabalarla İlgili Duyduklarınız Küçük Dilinizi Yutmanıza Sebep Olacak İlginç Bilgiler

Eğlenceli araba gerçekleri, dünya rekoru istatistikleri, yeni araba ve otomobil şovu ilkleri, en yüksek hız denemeleri ve daha fazlasını sizin için derledik.

 1973 yılına kadar balina yağı bazı araba şanzımanlarında kullanıldı. Balına yağını araba şanzımanlarında kullanmak kimin fikriydi bilinmez ama bu alışkanlıktan neden ve ne zaman vazgeçildiği bilinmiyor. Siz yine de arabanızın şanzımanına balina yağı dökmekten kaçının. Sonucun ne olacağının garantisini vermiyoruz.

 İlk Siyah Araba Ucuz Olduğu için Üretildi

 20. yüzyılın başlarında Ford markasının ürettiği Model T, birkaç farklı renkte satışa sunulmuştu ancak bu renkler arasında siyah yoktu. Üretimi daha ucuz ve daha verimli hale getirmek için Ford, Model T'yi sadece siyah renkte üretmeyi seçti. Çünkü siyah boya diğer renklere göre daha ucuz ve dayanıklıydı. Bugün, arabalar her türlü renkte üretiliyor, ancak Henry Ford'un siyah araba keşfi bir efsane olarak hafızalardan silinmiyor. samsun havalimanı araç kiralama için siyah bir Ford modelini tercih ederseniz bu hikaye aklınızda bulunsun.

 Elektrikli arabalar yeni bir icat değildir. Rauch & Lang isimli iki kafadar 20. yüzyılın başına kadar gazlı yanmalı motorun düşük gaz fiyatlı olmasından dolayı daha ucuz olduğunu keşfetti. Böylelikle ilk elektrikli arabalar 1920'li yıllara kadar mevcudiyetini korudu. Petrol şirketlerinin rant kapısına ket vuran bu sistem nedense bir anda ortadan kayboldu ve elektrikli arabaların yerini benzinli ve motorinli arabalar aldı.

 Araba Kullanırken Mesajlaşmak mı?

 Volkswagen Beetle'a Sevinç Arabasıyla Güç adını verdi. Bu küçük arabanın isim babası Hitler'di. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Volkswagen, Hitler'in koyduğu ismi değiştirdi. samsun havalimanı araç kiralama Filomuzda Volkswagen marka araçlarda bulunmaktadır.

 Bir araştırmacı, yağmur damlalarından kaçan yeni bir far teknolojisi geliştirdi. Titreme, insan gözü tarafından görülemeyecek kadar hızlı olan bu farın ışıklarının yağmurda sürüşü önemli ölçüde daha az tehlikeli hale getirdiği görülüyor.

 Bazı ülkelerde araba kullanırken mesajlaşma hala yasaldır. Buna inanabiliyor musunuz? Sürüş sırasında mesajlaşmak, bir çarpışmanın katbekat daha olası olmasına neden olur. samsun havalimanı araba kiralama yaparken siz siz olun, araba kullanırken telefonla konuşmayı veya birileriyle mesajlaşmayı aklınızdan bile geçirmeyin.

 Test Sürüş Günleri için Acı Gerçekler

 Sıradan insanlar, test sürüşleri için özellikle davet edilir. Böylece, jilet gibi yeni bir arabayı herkesten önce kullanma şansınız olur. Test sürüşlerinde halktan insanların çağrılmasının basit bir nedeni vardır. Çoğu zaman, otomobil şirketlerinin otomobilleri geliştirmek ve piyasaya çıkmadan önce tavsiye almak için genel nüfustan görüş alması gerekir. Böylelikle araçları hakkındaki son iyileştirmeleri nihai kullanıcıdan alırlar. Sürüş deneyimi yaşayanlar, otomobilin sahibi olmadıkları için acımasızca yorum yapabilirler. Acı gerçekler otomobil şirketlerin işine yarar. Böylelikle otomobillerin asıl sahiplerine kusursuz araçlar sunarlar. samsun havalimanı araba kiralama Filomuzda tavsiyesi yüksek arabalar yer almaktadır.

Otomobilinizde Kara Kutu Olduğunu Biliyor Muydunuz?

 Otomobilinizde büyük olasılıkla kara kutu vardır, yani hız gibi belirli sürüş verilerini kaydeder. Biraz korkutucu değil mi? Artık hiçbir şey özel değil diye düşünüyor olabilirsiniz. Ancak kara kutu çoğunlukla bir araba kazasından sonra kullanılır. Olayın nasıl gerçekleştiğini belirlemeye yardımcı olur. Bu, hukuk sürecinde polise ve otomobil üreticilerinin araç güvenliğini artırmasına yardımcı olur.

 Bir açık artırmada satılan en pahalı araba 1954 Mercedes Benz Formula 1 yarış otomobiliydi. Araç 29,6 milyon dolara satıldı. Satılan en pahalı araba unvanına sahip olan bu araç, tarihi yarışında iki farklı Formula 1 yarışı kazandı.

 Birçok insan tarihte modern dinamiklerle üretilen ilk otomobilin Model T Ford olduğunu düşünür. Ancak bu bilgi yanlıştır. İlk otomobil, Ferdinand Verbiest adlı bir adam tarafından 200 yıldan daha önce üretildi. Araba buharla çalışıyordu.

 Araba Yıkamanın Yakıt Tasarrufu Sağladığını Biliyor muydunuz?

 samsun havalimanı araba kiralama Aracılığı ile almış olduğunuz Arabanızı temiz tutun. Bu, aynı zamanda yakıtta birkaç kuruş da kurtaracaktır. Kir sürtünme yaratır ve yakıtı tüketimini yüzde 10'a kadar artırabilir, bu da yakıtın yüksek rakamlarda satıldığı ülkemizde oldukça önemli bir tasarruf aracıdır. Aracınızı temiz tutarak sağlıkla ilgili faturalarda da tasarruf edebilirsiniz. Arabalar dağınık olabilir ve karışıklık ile hastalıkların yayılmasına neden olabilecek mikroplar çoğalır. Çoğu insan evlerini temizlemeye hevesli olsa da, arabalar genellikle dışarıda göz ardı edilir. Arabanızı temiz tutmak hastalıkları önleyebilir ve hastane faturalarda büyük para tasarrufu sağlayabilir.

 Aracınızı Hangi Sıklıkta Yıkıyorsunuz?

 Bu bir şok olarak gelebilir, ancak her 7 kişiden biri arabalarını hiç yıkamadığını itiraf ediyor. Temiz, güzel görünümlü bir araba, ne yazık ki her araç sahibinin listesinin başında değil. Çoğu insan otomobillerin bugüne kadarki en iyi buluş olduğunu düşünüyor. Küçük, büyük, tüm arabalar, hedeflerimize eski at arabalarından daha hızlı ulaşmamıza yardımcı oluyor. Otomobillerin icadı ve ekonomi de o zamandan beri büyük bir hızla büyüdüğü için işe gidip gelmek artık çok daha kolay. Birçok araba sahibi arabalarına her şeyden daha fazla değer veriyor. Bir kişi ilk arabasını aldığında her zaman harika bir duyguya kapılıyor. Araba fiyatlarının yüksek olduğu ülkemizde, araç tutkunları da oldukça fazladır. Otomobillerini çok sevenler onlara insan muamelesinde bile bulunabiliyor. Peki araç sahipleri otomobil kelimesinin nereden geldiğini biliyor mu?

 Otomobil Kelimesinin Kökeni Biliyor musunuz?

 Otomobil; otomatik ve mobil olmak üzere iki kelimenin bir karışımıdır. Oto kelimesi Fransızcadan üretilmiştir ve kendi anlamına gelir. İngilizce mobil kelimesi ise hareketli anlamındadır.

 Vatandaşlar ülkemizde ödenen trafik cezalarından dert yanıyor. Peki ya bir trafik cezası için 1 milyon dolar ödeseydiniz? Şimdiye kadar ödenen hız için en büyük para cezası bir milyon dolardır. İsveçli bir adam İsviçre'de hızlı araç kullanırken yakalandı. İsviçre'nin sabit hız ceza ücretleri yok. Sonuç olarak, hız cezasının fiyatı genellikle hız yakalanan sürücünün maaşına göre belirlenir. Hız cezası için 1 milyon dolar ödeyen birinin maaşı da epey dolgun olmalı!

 Arabada Müzik Dinleme Keyfini İlk Kim Başlattı?

 Radyo çalara sahip olan son araba Ford Crown Vic'ti. Günümüzde çoğu otomobil CD çalar ve radyo gibi araçlardan entegre bilgi ve eğlence sistemlerine geçmiştir. Kaset çalara sahip otomobiller artık üretilmiyor, böylece artık kasetlerinizi arabanızda çalamazsınız. Birer nostalji unsuru haline gelen kasetler hala evlerin köhne çekmecelerinde saklanıyor. Kim bilir, belki bir gün onlar da plaklar gibi değerlenir!

 Hava yastıklarının ölümcül olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz? Çoğu arabada bir çocuğun ön koltuğa binip binmediğini belirlemek için dahili güvenlik mekanizmaları vardır. Bu tür güvenlik mekanizmaları olmasaydı, olduğundan çok daha fazla trafik kazası ölümü yaşanırdı. Aslında, bu teknoloji ile bile, hava yastıkları sayesinde kurtarılmayı bekleyen 20 kişiden birini öldürüyor.

 Her Eve Bir Araba

 Arabalar hayatımızın önemli bir parçası. Arabalarımız markete gitmeye, çocuklarımızı okuldan almaya veya işe gidip gelmeye yarayan birer kurtarıcıdır. Bu nedenle çoğu insan arabası ile arasında duygusal bir bağ kurar. Bu bilgileri öğrenmek onları daha fazla sevmenize yardımcı olabilir. Araç satın almadığınızda yada sipariş ettiğiniz arabanın teslim süreci uzun sürecekse samsun havalimanı araba kiralama hizmetlerinden ucuz araba kiralama yapabilirsiniz.

 -Karayolunda hız sabitleyici kullanımı genellikle yakıt verimliliğini artırır.

 -Ortalama bir insan hayatının 2 haftasını kırmızı ışıkta bekleyerek geçirir.

 -İlk hız cezası 1902 yılında kesildi.

 -İlk araba kazası 1891 yılında Amerika'da meydana geldi.

 -Bir arabayı güneşe doğru sürerseniz, ulaşmanız 150 yıldan fazla sürecektir.

 -Ortalama araba yaklaşık 30 bin parçadan oluşur.

 -Her gün yaklaşık 150 binden fazla araba üretiliyor.