Araçlarda Beyin Resetleme Nasıl Yapılır? Araçlarda Beyin Resetleme Nasıl Yapılır? - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Beyin Resetleme Nasıl Yapılır?


Araçlarda Beyin Resetleme Nasıl Yapılır?

Araçlarda Beyin Resetleme Nasıl Yapılır?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen araçlarda beyin resetleme nasıl yapılır? sorusu konusunda sizleri bilgilendirmek istedik. Peki araçlarda beyin resetleme nasıl yapılır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

 Araç Beyni Nedir?

 

Araçlarda yer alan gelişmiş motor sistemlerine ‘araç beyni’ ismi verilmektedir. Araç beyni, motorun çalışmasını sürekli olarak denetler ve gerekli değişkenleri düzenler.

 

Araç beyninin en önemli görevlerden birisi de frenleme sistemi üzerindedir. Beyin, ABS fren sistemi ile direkt etkileşime girer. ABS sisteminin özelliği, aracın frene basıldığında kilitlenme yaşamadan durmasını sağlamasıdır. Bu olay da araç beyni ve fren sistemlerinin iş birliğiyle, hidroliklerin belirli periyotlarla gönderilmesi sayesinde gerçekleşmektedir. Bu yüzden araç beyninde meydana gelebilecek herhangi bir arıza, ciddi sonuçlara gebe olabilmektedir.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralamahizmeti kapsamında araç beyni kontrolleri titizlikle yapılmaktadır. Kiralanmaya uygun olan araçlar müşterilerin beğenisine sunulmaktadır.

 

 Araç Beyni Neden Önemlidir?

 

Araç beyni, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetinden faydalanırken güvenle yolculuk etmenizi sağlar. Otomobilinizden gelen sesleri değerlendirir, olağandışı bir durum ile karşılaşırsa sürücüye uyarı gönderir. Böylelikle daha emniyetli bir seyahat geçirilmesini sağlar.

 

Araç beyni, tüm verileri anlık olarak işler ve hızla aksiyon alır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama sırasında araç beyni hakkındaki tüm sorularınızı danışabilirsiniz. Araçlarda beyin resetleme nasıl yapılır? alanındaki sorularınızın cevabını da yazımızda bulabilirsiniz.

 

 Araç Beyni Arızaları

 

Araçlarda beyin resetleme nasıl yapılır? sorusuna sebep olan bazı arızalar vardır. Araç beyni hassas bir parçadır ve kolaylıkla zarar görebilir. Kutup başlarının ters takılması veya yıkama sırasında su teması ile bozulabilir.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti, araç beyni kontrolden geçirilmiş otomobilleri kiralamaktadır.

 

 Araçlarda Beyin Resetleme İşlemi Nasıl Yapılır?

 

Araçlarda beyin resetleme nasıl yapılır? konusunda bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir. Araç beyninde meydana gelebilecek hayati sorunların çözülmesi önem taşımaktadır. Bu sebeple resetleme işlemleri hakkında temel bilgileri almanız önerilmektedir.

 

Araçlarda beyin resetleme nasıl yapılır? sorusu aklınızda yer ediyor olabilir. Araç beyni arızaları ile karşılaşırsanız resetleme uygulaması için şu adımları takip edin:

 

Aracınızda elektrik ile çalışan her şeyi kapatın. Otomobilin sürücü camını açın ve dışarı çıkın. Tüm kapılar kapalı kalmalıdır. Aküye giderek eksi kutbu (şase kablosu) çıkartın. Araçtan araca resetleme süresi değişebilmektedir. Eksi kutbu söktükten sonra yarım saat civarı bekleyerek resetleme işlemini garanti altına alabilirsiniz. Yarım saat dolduktan sonra eksi kutbu tekrardan yerine takın. Açık camı kullanarak anahtarı açık duruma getirin. 20 saniye kadar bekleyin. Otomobili çalıştırın fakat elektrik kullanan unsurları kapalı tutun. Bu aşamada rölanti değişimi olabilir. 20 dakika civarı bu durumda bekletin. 20 dakikadan sonra motoru durdurun, anahtar 20-25 saniye daha takılı kalmalıdır. Anahtarı tekrardan ‘on’ yani açık konuma alarak 5 dakika bekleyin. Motoru durdurun ve 25 saniye sonra tekrar çalıştırın. Arabanız ile yarım saatlik kısa bir yol yapın.

 

Araçlarda beyin resetleme nasıl yapılır? konusu hakkında daha detaylı sorularınız olabilir. Bu soruları İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemi sırasında sorabilirsiniz.

 

 Araç Beyni Resetleme İşleminin Faydaları ve Zararları Nelerdir?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetiyle beyin resetleme sorununu düşünmenize gerek kalmaz. Müşterilerin beğenisine sunulan araçlar denetimden geçirilmektedir. Böylelikle araçlarda beyin resetleme nasıl yapılır? sorusunun sorulmasına gerek kalmamaktadır.

 

Yine de bu konu hakkında açıklama yapılması iyi olacaktır. Beyin resetleme ile araç performansı yükseltilebilir. Ayrıca araçta bulunabilecek rölanti bozuklukları da giderilmiş olur. Fakat araçta el ile ayarlanması gereken kısımlar bozulabilir. Bu kısımlara radyo istasyon listeleri, tarih ve saat ayarları gibi düzenlemeler girebilir.

 

Araçlarda beyin resetleme nasıl yapılır? sorusu ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları yanıtlamaktan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama ekibi olarak her zaman mutluluk duyarız.