Çekiş Kontrol Sistemi (TCS) Nedir, Ne İşe Yarar? Çekiş Kontrol Sistemi (TCS) Nedir, Ne İşe Yarar? - 5sCarRental

Blog

Çekiş Kontrol Sistemi (TCS) Nedir, Ne İşe Yarar?


Çekiş Kontrol Sistemi (TCS) Nedir, Ne İşe Yarar?

Çekiş Kontrol Sistemi (TCS) Nedir, Ne İşe Yarar?

 

Ucuz araç kiralama hizmeti de sunan 5s CarRental olarak çekiş kontrol sistemi (TCS) nedir, ne işe yarar? sorusunun cevaplarını merak edenler için derledik. Peki çekiş kontrol sistemi (TCS) nedir, ne işe yarar? Detaylar bloğumuzda. 

 

Güvenle kullanabilmek, verimli hizmet alabilmek çok önemlidir. Çekiş kontrol sistemi (TCS) nedir, ne işe yarar? sorusunu merak edenler için tanımlamak gerekirse, çekiş kontrol sistemi; motorlu araçlarda denge kontrolü sağlayıp, tekerleklerin yol çekiş kaybını önleyen mekanizmadır. Aracın yol tutuşunda gelişen sorunu algılayarak önlem desteği verir. 

 

 Araçlarda ABS ve Çekiş Kontrol Nedir?

 

Araçların teknik güvenlik donanımları vardır. Ve kusursuz olmaları gerekir. ABS arabanın fren sistemine verilen isimdir. İşleyiş şekliyle fren sisteminin kilitlemesini önleyerek, sürücüye mesafe kontrolü kazandırır. ABS fren sistemini açıkladıktan sonra çekiş kontrol sistemi (TCS) nedir, ne işe yarar? konusuna açıklık getirelim. TCS ise motorlu araçların elektronik denge kontrol sistemine verilen isimdir. Çekiş kontrol sistemi (tcs) nedir, ne işe yarar? sorusuna en uygun cevap, motorlu araçlarda denge kontrolüdür. Denge kontrol mekanizması da tekerleklerde oluşabilecek yol çekiş kaybını önler. Çekiş kontrol sistemi (TCS) tekerleklerden her hangi birinde denge bozulduğunu algılayarak kontrol sağlar. Bu kontrol sistemi araçlara ABS sistemini destekleyici olarak ilave edilmiştir. Çekiş kontrol sistemi (TCS) nedir, ne işe yarar? konusunu bu şekilde açıklayabiliriz. 

 

Çekiş Kontrol Araçlara Ne Kazandırır?

 

Benzinli arabalarda bulunan TCS motora yakıt sağlayan hava kontrol sistemidir. Arabanın hava beyni de denilen gaz kelebeği araca gerekli hava miktarını ayarlar. Arabada fren ve çekiş kontrol sistemi hayati öneme sahip mekanizmalardır. 5sCarRental.com bütün araçlarında en ince ayrıntıları göz önünde bulundurarak hizmetlerine devam ediyor. Müşteri sağlık ve güvenliğine tavizsiz bir anlayışla çalışıyor. 7/24 hizmet verebilmenin ve son model, kalite ve marka araçlarının güveniyle işlerini yürütüyor. Size sadece bulunduğunuz yerden online hizmet alarak kolayca araç kiralama konforunu yaşamak kalıyor. 

 

 Araç Çekiş Kontrolü İçin Neler Yapılmalı?

 

İnsanlara büyük kolaylık sağlayan arabalarda yeterli güvenlik sitemleri eksik ya da kontrolsüz olmamalıdır. Mutlaka teknik donanımlarda güvenlik mekanizmaları araştırılmalı, var olan sistemlerin de bakım onarımı yapılmalıdır. Güvenlik donanımına işlevsellik kazandıran arabanın beyninden gelen sinyalleri alarak oluşabilecek aksilikleri önler.

 

Arabada gaz, fren, ABS, TCS, emniyet kemeri, farlar ve elektronik sistemler gibi güvenlik mekanizmaları mutlaka gerekli sürelerde bakım ve kontrolden geçmelidir. Ucuz araç kiralama hizmeti almak isteyenler için 5s CarRental en büyük sorumluluk olarak özenle takip etmektedir.  

 

Ucuz Araç Kiralama Hizmeti

 

5sCarRental ucuz araç kiralama işlemlerini özenle tüm kontrolleri yaparak kusursuz hizmet verebilmenin gururunu yaşıyor. Saygınlığını son model, sorunsuz arabalarla müşteri memnuniyetini ön planda tutarak çalışıyor. 7/24 günün her saati online olarak hizmet alabileceğiniz ucuz araç kiralama firması aralıksız çalışıyor. Görsellik olsun teknik donanım olsun kusursuz araçları hizmetinize sunarak fark yaratıyor. Online sistemden, bulunduğunuz yerden ücretsiz olarak araç kiralamanızı yapabilir. Ucuz araç kiralama işlemi sonrası ödemenizi teslimatta yapabilirsiniz. Son model arabalar kolaylıkla ucuz araç kiralama hizmetinde muhteşem bir hizmet olarak müşterilerini mutlu ediyor. Arzu edilen her mesafeye firmadan her türlü bakım onarımı yapılmış, güvenlik kontrollü, kaskolu araçlarından seçebilir. Her yerden ulaşabilir gönlünüzce ucuz araç kiralama konforunu yaşayabilirsiniz. Tüm araçlar ABS ve TCS sistem destekleriyle son derece güvenlidir. Aracın beyni denilebilecek, etkin güvenlik sisteminden biridir.

 

Araçlar donanımları, modelleri ve kullanım özelliklerine göre fiyatlandırılır. Kiralama bedellerini müşterilerine en uygun şekilde sunan 5sCarRental müşterilerine uygun fiyat ve güvenlik garantisiyle araç kiralar. Günün her saatinde ihtiyacınız olan aracı online uygun fiyatla kiralayabileceğinizi garanti ediyor. Mesafe araç modeli, yaşı, kiralama gün ve saatine göre en uygun hizmeti alabileceğinizden emin olabilirsiniz.