Citroen Ami Elektrikli Araç Hakkında Citroen Ami Elektrikli Araç Hakkında - 5sCarRental

Blog

Citroen Ami Elektrikli Araç Hakkında


Citroen Ami Elektrikli Araç Hakkında

Citroen tarafından geliştirilen yenilik olarak ifade edilebilen citroen ami yenilikçi bir araç olarak bilinmektedir. Son zamanlarda elektrikli araçların popülerliği giderek artmaktadır. Konforlu ve güvenilir bir yolculuk imkanı sunan elektrikli araçlar içten yanmalı bir motora sahiptir. Ancak petrol ve benzeri yakıtlara ihtiyacı olmadan çalışması da büyük avantaj olarak ifade edilebilir.

 Citroen Elektrikli Araç Rahatlığı

 Şehir içinde kullanılabilen bir elektrikli araç olan citroen ami sayesinde büyük bir rahatlık sağlanmaktadır. Citroen ami, elektrikli sürüş desteği ile tamamen çevre dostu bir sürüş deneyimi sunmaktadır. Rahat bir sürüş imkanı sunan aracın, şehir içerisinde güvenli bir şekilde kullanılması da mümkün olmaktadır. Elektrikli bir araç olan Citroen ami, sürücülere sessiz bir sürüş deneyimi de sunmaktadır. 

 Sürüş rahatlığı sunduğu kadar kullanışlı bir iç mekana sahip olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Geniş ve kullanışlı bir kabine sahip olduğu bilinen aracın, hareket kolaylığı sunduğu da ifade edilebilir. 

 Çevre Dostu Elektrikli Araç 

 Günümüzde özelikle de yoğun şehir trafiğinde kompakt bir kullanım imkanı sunan araçların tamamen çevre dostu bir ulaşım imkanı sunduğu ifade edilebilir. Ami, Fransızca bir kelime ve arkadaş manasına gelmektedir. Şehir trafiğinde size büyük bir kolaylık sunacak olan araç, en iyi yol arkadaşınız olacaktır. Sahip olduğu çevreci kullanımın imkanı ile şehir merkezlerinde özgür bir şekilde seyahat etme imkanı da sunmaktadır. Hem günümüzde hem de gelecekteki kentsel kısıtlamaların ötesinde bir araç olduğu da ifade edilebilir. 

 Özgün Tasarıma Sahip Citroen Ami

 Sahip olduğu özgün tasarımı ile eğlenceli bir araç sizleri bekliyor. Kişiselleştirilebilir bir araç olan Citroen Ami, sahip olduğu modern tasarımı ile ön plana çıkmaktadır. Özgün ve modern tasarıma sahip olan araç akıllı tasarıma sahip olarak ifade edilebilir. Akıllı bir tasarıma sahip olan Ami aynı zamanda 0 Elektrikli bir araç olarak bilinmektedir. Citroen Ami, yenilikçi bir teknolojiyle ve rekabetçi fiyatlarda piyasada yerini almış bulunmaktadır. 

 Fransa'da yaş sınırı olarak 14 yaşının doldurulmuş olması gerekmektedir. Ülkemizde ise 16 yaşının doldurulmuş olması gerektiğini söylemek de mümkün olmaktadır. Üstelik elektrikli aracın kullanılması için B sınıfı ehliyete de gerek olmadığı ifade edilebilir. Citroen Ami araçların çıkabildiği en yüksek hız ise 50 km/saat olarak bilinmektedir.

 Citroen Ami Özgür Bir Araç 

 Tamamen elektrikli bir araç olarak ifade edilebilen Citroen Ami, B1 ehliyetine sahip olan herkes tarafından kullanılabilen bir araç olarak ifade edilebilir. Üstelik Citroen Ami aracının 16 yaşından itibaren kullanılabilmesi de mümkün olmaktadır. Sahip oldukları bu özellikleri ise bu aracı özgür bir araç yapmaktadır.

 Maksimum 45 km/s hıza sahip olduğu bilinen Citroen Ami, şehir içerisinde özgür bir kullanım imkanı sunmaktadır. Ancak belirtilmesi gerekmektedir ki Citroen ami ile otoyollara çıkış yapmak yasaktır. Aynı zamanda İstanbul'da bulunan köprülerden de Citroen ami ile geçiş yapılamadığını söylemek de mümkündür. Araçta güvenlik donanımlarının bulunmaması ise eksileri arasında yer almaktadır.

 Şarj Edilebilir Elektrikli Araç 

 Citroen Ami aracınızı şarj etmek için yolcu kapısının içerisinde bulunan kabloyu standart bir prize takarak şarj edilmesini sağlayabilirsiniz. Citroen Ami aracın 220 V bir priz de 3 saat içerisinde tamamen şarj edildiğini söylemek mümkündür. Sahip olduğu elektrikli güç aktarma teknolojisi ile sessiz ve rahat bir sürüş imkanı sunmaktadır. Ami araçlarda direksiyonun sağ tarafında bulunmakta olan usb girişi sayesinde My Citroën uygulaması ile tüm verilerin görüntülenmesi mümkün olabilmektedir. 

 Kullanılmakta olan Citroen Ami araçların Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden de muaf olduklarını söylemek mümkün olmaktadır. Tek bir şarj dolumu ile 70-75 kilometreye kadar sürüş menziline sahip olduğu ifade edilebilir. 220 Volt prizlerde 3 saat içerisinde tamamen şarj olduğunu söylemek de mümkündür.

 Elektrikli Araç Kiralama İmkanı 

 Şehir içerisinde kullanmak için elektrikli araç satın almayı tercih edebileceğiniz gibi elektrikli araç kiralama yöntemlerini değerlendirmeyi de tercih edebilirsiniz. Elektrikli araç kiralamanın sunduğu bir takım avantajlar bulunduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Özellikle elektrikli araç kiralamanın kullanıldığı kadar ödenmesi sayesinde tercih edilme oranında da artış olduğu ifade edilebilir. Kiraladığınız elektrikli araçların hem sessiz ve pürüzsüz bir sürüş deneyimi sunması hem de çevre dostu olması tercih sebebi olmaktadır.