Egzozdan Yüksek Ses Çıkması Neye İşarettir? Egzozdan Yüksek Ses Çıkması Neye İşarettir? - 5sCarRental

Blog

Egzozdan Yüksek Ses Çıkması Neye İşarettir?


Egzozdan Yüksek Ses Çıkması Neye İşarettir?

Egzozdan Yüksek Ses Çıkması Neye İşarettir?

 

Hayatımızın olmazsa olmazları içerisinde yer alan, ulaşımda sık ve sürekli kullanılan otomobiller vazgeçilmez bir tutku olarak yaşamımızda yer almaktadır. Otomobil satın almak ulaşım kolaylığı sağladığı gibi ekstra maliyetler de çıkarabilmektedir. Bu maliyetleri en aza indirmek için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama yapılarak hem fazla ve gereksiz maliyetlerden kaçınmak hem kafa rahatlığı sağlamak amacıyla tercih etmek daha doğru seçenek olabilmektedir. 

 

 Otomobillerde Zamanla Meydana Gelebilecek Egzoz Arızaları Nelerdir? 

 

Otomobil satın almak ya da kiralamak oldukça kolay işlemlerdendir. Fakat zamanla arabanın kilometresi arttıkça yıpranmalar ve çeşitli arızalar meydana gelebilmektedir. En çok meydana gelen arızalardan birisi de egzoz sıkıntılarıdır. Egzoz sistemi aracın önemli parçalarındandır. Otomobil üzerinde sessizlik ve motorun düzgün çalışmasını ve yakıt verimliliğini sağlar. Bazı egzoz arızaları ise; Katalitik konvertör kaynaklı ve anormal bir şekilde egzozdan yüksek ses çıkması şeklinde olabilmektedir.

 

 Otomobilde Egzoz Çok Yüksek Ses Çıkartıyorsa Sebebi Ne Olabilir?

 

Otomobillerde eğer egzozdan yüksek ses çıkması gibi durumlar yaşanıyor ise mutlaka bir servise götürülüp baktırılması gerekmektedir. Egzozdan yüksek ses çıkması demek katalitik konvertör parçasının arızalanması ya da araçtan derin, uğultulu ve yüksek ses seviyesinin artması sonucu meydana gelebilecek birçok arızayı beraberinde getirebilmektedir. Bu yüzden egzozdan yüksek ses çıkması durumunda araç mutlaka servise götürülmelidir. Götürülmediği taktirde otomobilin diğer aksamlarında da arızalar meydana gelebilmektedir. 

 

 Otomobillerde Egzoz Arızası Neden Olmaktadır?

 

Turbo hortumlarında kaçağın olması, egzoz gazı devridaim valfinde meydana gelebilecek sorunların olması, çeşitli korozyon, bağlantı sistemi arızaları, darbe sonucu meydana gelen arızalar, kaçak problemleri hem egzoz arızası belirtileri olup hem egzozdan yüksek ses çıkması gibi durumlara neden olabilmektedir. Genel olarak katalitik konvertörün arıza yapmasından dolayı egzoz arızaları meydana gelmektedir. Ayrıca otomobilin sürüş sırasında çeşitli güç kayıpları, yakıt tüketiminin artması motorda çeşitli titreme hareketlerinin olması da hem egzoz arızası belirtisi olup hem egzozdan yüksek ses çıkması durumlarına sebep olmaktadır. 

 

 Otomobillerin Egzoz Sorunlarının Çözümleri Nelerdir?

 

Egzoz sorunlarının kesin çözümü otomobili bir servise götürüp ustaya baktırılması gerekmektedir. Çünkü egzoz problemleri birçok nedenden ötürü meydana gelebilmektedir. Bunların en kolay anlaşılır yolu serviste çeşitli testler yapılarak meydana gelen sorunun çözülmesidir. Bir diğer çözümü ise otomobil satın almak yerine kiralamaktır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketlerinden birisi olan 5s CarRental firmasından problemsiz ve arızasız araçlardan kiralayarak bu tür sıkıntılardan en az maliyete kurtulma şansınız artmaktadır. 

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

Otomobiller satın alındıktan sonra birçok maliyete sebep olabilmektedir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketi olan 5s CarRental tarafından kiralama yaparak sorunlardan kurtulabilirsiniz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama birçok sorunsuz aracı hizmetinize sunarak sizlere kolaylık sağlamaktadır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketi 5s CarRental araçlarını sürekli bakımlı tutarak sorunsuz kiralama sağlamaktadır. Müşteri memnuniyeti önceliği olan şirkete İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama kısmından ulaşım sağlayabilirsiniz.