ESC Nedir, Nasıl Çalışır? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama ESC Nedir, Nasıl Çalışır? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

ESC Nedir, Nasıl Çalışır? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama


ESC Nedir, Nasıl Çalışır? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

ESC Nedir, Nasıl Çalışır? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak sürücülerü ESC nedir, nasıl çalışır, konusunda bilgilendirmek istedir. Peki ESC nedir, nasıl çalışır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.

 

Bugün, neredeyse tüm yeni arabaların sürücü güvenliğini sağlamak için ESC işlevi vardır. 1990'ların ortalarında, elektronik denge kontrol sisteminin tanıtılmasıyla, sürüş güvenliği ileriye doğru büyük bir adım attı. Alman otomotiv tedarikçisi Bosch ilk sistemi geliştirdi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak Mercedes-Benz S-Serisi ve BMW 7 Serisi, yeni güvenlik ve düzenleme cihazlarını kullanan ilk otomobiller olduğunu belirtmek isteriz.

 

Elektronik stabilite kontrol sisteminin kullanılmasının üzerinden 30 yıldan fazla zaman geçti ve firmadan firmaya değişiyor. Bununla birlikte, tüm bu sistemler, isimlerinden bağımsız olarak güvenli sürüşe yardımcı olmak için sensörleri, aracın merkezi bilgisayarını (ECU: elektronik kontrol ünitesi veya bilgisayar "beyin") ve mekanik önlemleri kullanır.

 

 Electronic Stability Control (ESC) nedir?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama olarak bir örnek vermek gerekirse farz edin yüksek hızda araç sürüyorsunuz ve aniden bir engelle karşılaştınız. Bu durumda, olası çarpışmalardan kaçınmak için sert direksiyon veya fren yapmanız gerekecektir. Bunu yapmak kontrolü kaybetmenize ve kaybolmanıza neden olabilir. Bu nedenle kaza gibi beklenmedik olaylar ortaya çıkabilir. Ek olarak, kullandığınız araba devrilebilir, hatta devrilebilir. Bu nedenle, bu durumu önlemek için üretici, kararlı (dengeli) bir kontrol sistemi kullanır. Bu, sürüş niyetlerini tahmin edebilen akıllı, modern bir "aktif sürüş güvenliği sistemidir".  İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmamızdan bu sistemi kullanan araçları kiralayabilirsiniz. 

 

 Elektronik Stabilite Kontrolünün Bileşenleri

 

Hydraulic Unit (Hidrolik birim): Kayma nedeniyle aniden fren yaptığınızda, sistem aracın her bir tekerleğine uygulanan basıncı algılayabilir. Aracın sallanmasını önlemek için o anda tekerleklerin kilitlenmesi engellendi. Direksiyon kilitli ise, muhtemelen yuvarlanacaktır.

 

Steering angle sensor (Direksiyon açısı sensörü): Direksiyon açısını belirleyerek aracın nereye gideceğini tespit eden bir sistemdir. Direksiyon simidinin nereye baktığı ile aracın gittiği yer arasındaki farkı algılar.

 

Yaw rate and lateral acceleration sensor (Rotadan sapma oranı ve yanal hızlanma sensörü): Aracın hızını ölçer; yani araç hareket ettiğin de aracın denge konumundan ne kadar sapacağını-aracın ne kadar yana yatırıldığını belirleyen sistemdir. . İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmamızdaki yetkililerden konu hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

 

 Electronic Stability Control (ESC) nasıl çalışır?

 

Aracı çalıştırdığınızda, elektronik denge kontrolü (ESC) etkinleştirilir ve tekerlek hız sensörü her bir tekerleğin hızını algılar. Ek olarak, bu veriler sürekli olarak ECU'ya gönderilir. Direksiyon açısı sensörü, direksiyon simidinin konumunu belirler. Bu nedenle, gerçek direksiyon açısı ölçülmelidir. Yalpalama oranı (yalpalama) ve yanal hızlanma sensörleri, sürücünün girişine göre aracın tam konumunu belirler.

 

Daha sonra, ECU bu giriş verilerini işler. Bununla birlikte, sensör verileri aniden değişirse, ESC aracın zor sürüş koşullarıyla karşı karşıya olduğunu tespit edecektir. Bu şekilde, sistem yolda engellerin veya çok keskin dönüşlerin olup olmadığını algılayabilir. Bu durumda ECU yanlış bir şey tespit ederse, aracı sürücünün kontrolüne geri getirmek için gerekli tekerlekleri frenleyerek piste geri döndürmeye çalışacak, hatta olasılığı ortadan kaldırmak için motor gücüne müdahale edecektir. Herhangi bir kazara kayma meydana geldi.

 

 ESC, ABS ve Traction Control’den farklı mıdır?

 

Günümüzde otomobillerde, yoldaki tekerleklerin ve yolcuların güvenliğini sağlamak için birlikte çalışan birçok güvenlik ve kontrol cihazı bulunmaktadır.

 

Bu kadar geniş bir elektronik sistem yelpazesine sahip yeni bir otomobil, her biri kendi düzenine sahip kısaltmalar içerir. Çoğu insanın kafasının karışması şaşırtıcı değil.

 

Aşağıda belirtilen üç terim, özellikle çekiş kontrolü ve denge kontrol sistemleri olmak üzere görevleri açısından sıklıkla birbirleriyle karıştırılır.

 

 Anti-Lock Brake System (ABS) nedir?

 

ABS, frenleme sırasında tekerleklerin kilitlenmesini önleyebilir. Sistem, sürücüye çeşitli durumlarda daha iyi kontrol sağlamak ve acil durumlarda durma mesafesini azaltmak için tekrar tekrar fren yapabilmektedir.