Fiat Egea Cross Wagon İncelemesi Fiat Egea Cross Wagon İncelemesi - 5sCarRental

Blog

Fiat Egea Cross Wagon İncelemesi


Fiat Egea Cross Wagon İncelemesi

Fiat markası otomotiv sektöründe her geçen sene çıkarttığı yeni model otomobillerle dikkatleri üzerine çeken bir markadır. Günümüzde de Fiat markasının otomobillerini kullanan çok sayıda kişiye rastlamaktayız. Merkezi İtalya ülkesinde olan Fiat markası Fiat Egea Cross Wagon ile de beğenilmektedir. Egea Cross Wagon modeli ocak ayının sonunda yerini almıştır.

Çevrim içi satış kanalı da bulunan bu otomobil modeli 11- 31 Ocak'ta ön satış dönemi sürecinde 419 bin 900 bin TL olarak kampanyalı fiyatla satışa verilecektir denmiştir. Bu bilgi 11 Ocak 2022 tarihine ait bir bilgidir. Elbette ki fiyatı konusunda şu anda değişmeler söz konusu olabilmektedir. 

 

 Fiat Egea Cross Wagon Genel Özellikleri 

Cross Wagon, 550 litrelik bagaj kapasitesine sahiptir. Bu bakımdan outdoor aktivitelerini sevenler için uygun bir otomobildir. Dolayısıyla Fiat markasının bu modelinin hedefi kalabalık aileler ve hobi sahipleridir. Kişiler bu modelin görüntüsünün güçlü ve gösterişli olduğunu düşünmektedir. Çünkü kaslı ön, arka tampon ve yan marşpiyeller, 17 inç olarak elmas kesim jantları aynı zamanda özel tavan rayları yer almaktadır.

Fiat Egea Cross Wagon 2022 senesinin Ocak ayında satışa sunulmuştur. Bu model Egea model ailesine beşinci gövde tipi olmuştur. İlk olarak RED versiyonu ile karşımıza çıkmıştır. Dolayısıyla da rengiyle de beğenilmiştir. Bu otomobil modelinin bilgilerine göre pazara sunulduğu yıl ortalama olarak 20 bin adetlik satış rakamına ulaştığı söylenmektedir. 

 

Fiat Egea Cross Wagon Özellikleriyle Detaylı İnceleme 

Kullanıcıların bu otomobili daha iyi tanıması adına Fiat Egea Cross Wagon modelinin tüm özelliklerini sizler için maddeler halinde derledik. İşte Fiat Egea Cross Wagon modelinin özellikleri şöyle sıralanmaktadır;

Egea Cross Wagon'un yerden yüksekliği Station Wagon gövde tipine göre 35 milimetre artmaktadır.

Modelin crossover ayrıntıları çamurlukların etrafındaki gövde kaplamaları sayesinde başlamaktadır. Bu özelliği yanlarda ve ön tarafta da devam etmektedir.

Kullanıcıya anahtarsız ve kablosuz deneyim yaşatmaktadır.

10 inç dokunmatik ekranına sahiptir. 

Kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak için standart olacak şekilde anahtarsız giriş, çalıştırma, kablosuz şarj özelliği sunmaktadır.

 

Bu modelde beşinci nesil UConnect 5 multimedya sistemi yer almaktadır.

Beşinci nesil Uconnect 5 kişisel profillerle 5 adede kadar saklama özelliğine sahiptir.

Multimedya sistemi sayesinde aynı anda iki telefonu bluetooth üzerinden bağlayabiliyorsunuz. 

Modelin diğer özellikleri şöyledir; Trafik İşareti Tanıma Sistemi, Akıllı Hız Asistanı, Şerit Takip Sistemi, Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi, Akıllı Uzun Far, Kör Nokta Uyarı Sistemidir. 

 

Fiat Egea Cross Wagon Versiyonları

Fiat Egea Cross Wagon versiyonları Lounge 1.0 Firefly 100 HP, Urban 1.6 M.Jet 130 HP DCT ve Lounge 1.6 M.Jet 130 HP DCT şeklinde sıralanmaktadır. Her bir versiyonun ayrı ayrı özelliklerini inceleyelim. İlk olarak Lounge 1.0 Firefly 100 HP özellikleri şöyledir;

 

- Gövde tipi Station Wagon

- Segment, C 

- Kapı sayısı 5 

- MTV, 0 TL

- Model yılı 2022

- Yakıt tipi benzin

- Silindir hacmi 999 cc

- Silindir adedi 4

- Besleme tipi turbo kompresör

- Beygir gücü 100 hp

- Azami tork 190 nm

- Azami devir 5000

- Hızlanma (0-100 ) 12,4 saniye

- Maksimum hız 183 km/s

 

 Bir diğer versiyon olan Urban 1.6 M.Jet 130 HP DCT özellikleri şöyledir;

- Gövde tipi Station Wagon

- Segment, C 

- Kapı sayısı 5 

- MTV, 0 TL

- Model yılı 2022

- Yakıt tipi dizel

- Silindir hacmi 1598 

- Silindir adedi 4

- Besleme tipi turbo Intercooler

- Beygir gücü 130 hp

- Azami tork 320 nm

- Azami devir 3750

- Hızlanma (0-100 ) 10,3 saniye

- Maksimum hız 199 km/s

 

Son versiyon olan Lounge 1.6 M.Jet 130 HP DCT özellikleri şöyledir;

- Gövde tipi Station Wagon

- Segment, C 

- Kapı sayısı 5 

- MTV, 0 TL

- Model yılı 2022

- Yakıt tipi dizel

- Silindir hacmi 1598 cc

- Silindir adedi 4

- Besleme tipi turbo kompresör/ Intercooler

- Beygir gücü 130 hp

- Azami tork 320 nm

- Azami devir 3750

- Hızlanma (0-100 ) 10,3 saniye

 

- Maksimum hız 199 km/s

 

Fiat Egea Cross Wagon Fiyatı Hakkında Bilgi 

Fiat Egea Cross Wagon SUV ile Station Wagon özelliklerini tek bir gövdede toplamıştır. Egea ailesinin 5. üyesi olarak 2022 senesinde piyasaya sürülmüştür. Fiat Egea Cross Wagon tek bir donanım paketine sahipken 419 bin TL'den fiyat görmüştür. Elbette ki bu fiyat aralık olarak değişkenlik göstermektedir. Bu değişkenlik ikinci el olup olmaması ya da Fiat Egea Cross Wagon versiyonlarına göre belirlenmektedir. 

 

 Fiat Egea Cross Wagon Renkleri Hakkında Bilgi 

Fiat Egea Cross Wagon 2022 Ocak ayında ilk olarak Red versiyonu yani kırmızı rengiyle piyasaya sürülmüştür. Bu modelin renk bilgilerini incelediğimizde Fiat Egea Cross Wagon renkleri aşağıdaki gibidir;

 

- Kolezyom gri

- Beyaz

- Paprika turuncu

- Okyanus mavisi

- Zarif gri

- Tutku kırmızısı

- Sinema siyahı

 

Fiat Egea Cross Wagon renk özelliği olarak da oldukça fazla renk tonunu kullanıcıya sunmaktadır. Kullanıcı bu renkleri seçerken elbette ki kendi zevkine göre hareket etmektedir. Bu sebepten dolayı Fiat Egea Cross Wagon renklerinin her birinin ayrı bir kullanıcı kitlesi bulunduğunu söylemek yanlış olmaz. Yani bütün renkleri popülerliğini korumaktadır diyebiliriz. 

 

Fiat Egea Cross Wagon Motor Gücü Hakkında Bilgiler 

Motor gücü bir otomobilin en önemli özelliğini oluşturmaktadır. Hatta motor bir otomobilin kalbidir denmektedir. Fiat Egea Cross Wagon modelinin de 5.750 devir ile 130 beygir gücüne sahip olduğunu görmekteyiz. Aynı zamanda bu model 240 Nm tork üretebilmektedir. Aracın elektrikli motoru ise 20 beygir ve 55 Nm tork üretimine sahiptir. Aracın batarya kapasitesi ise 0.77 kW/sa (48 Volt) olarak bizlere pil takımı hakkında bilgi vermektedir.