Hidrojenli Arabalar Nasıl Çalışır? Hidrojenli Arabalar Nasıl Çalışır? - 5sCarRental

Blog

Hidrojenli Arabalar Nasıl Çalışır?


Hidrojenli Arabalar Nasıl Çalışır?

Hidrojenli Arabalar Nasıl Çalışır?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak hidrojenli arabalar nasıl çalışır? sorusu hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. Peki hidrojenli arabalar nasıl çalışır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.  

 

Hidrojenle çalışan araçlar elektrikli araçlardan önce geleceğin teknolojisidir. Elon Musk'a göre, hidrojenle çalışan arabalar "aptalca" bir fikirdir, yolda gördüğümüz arabalar değil. Honda Clarity gibi nadir modeller, Kaliforniya'da kiralanabilen bu teknolojiye sahip. Honda'nın çıkarlarına ek olarak, Toyota'nın Mirai ve Hyundai'nin de hidrojenle çalışan Tucson / ix35 adı verilen modelleri var. Peki hidrojenli arabalar nasıl çalışır?

 

Hidrojenli arabalar nasıl çalışır? sorusunu merak edenler için açıklamak gerekirse; hidrojenle çalışan araçların gücü, hidrojeni elektrik enerjisine dönüştüren bir yakıt hücresinden gelir. Son yıllarda hidrojen, havayı kirletmediği için 21. yüzyılın yakıtı olarak kabul edildi. İlk yakıt hücresi sistemi, 1960'larda bir yörünge uzay kapsülünde kullanılmak üzere General Electric tarafından geliştirildi1990'larda toplu taşımanın devreye girmesiyle, sistemin "kurulabilir ve kullanılabilir" olduğu kanıtlandı.

 

Hidrojenli arabalar nasıl çalışır? sorusunun yanıtı için bu araçları inceleyelim. Önce yakıt hücrelerini anlamak için, onları bir tür pil olarak düşünebilirsiniz. Tek fark, aküde yakıt olduğunda yakıt hücresine yakıt ikmali yapabilmenizdir. Bir hidrojen yakıt hücresini doldurmak için kullanılan yakıtın hidrojen olduğu adından anlaşılabilir. Motor, karbondioksit gibi zehirli gazlar üretmeden hidrojeni işleyerek elektrik üretirken, egzoz gazı su buharı üretir.

 

Bu çevre dostu bir teknoloji olmasına rağmen ne yazık ki yüksek maliyet bu araçların az sayıda olmasına neden oldu. Yakıt olarak hidrojeni kullanan araçlar arasında en yüksek fiyatlı Toyota Mirai 57.500 dolardan başlıyor. Elektrikli araçların gelişmesiyle birlikte insanlar teknolojinin uzun süre kullanılmayacağına inanıyor.

 

Bu çabalar sayesinde otomobil üreticileri heyecan verici yeni motor teknolojileri ürettiler. İlki benzinli-elektrikli hibrit araçlar ve şimdi Tesla Model S ve Nissan Leaf gibi çeşitli elektrikli araçlar yollarda. Ancak, sürdürülebilir yakıt çözümleri aramak için elektrik tek çözüm değildir. Hidrojen aynı zamanda düşük maliyetli bir yenilenebilir enerji kaynağı olarak da kullanılmaktadır.

 

Şu anda sadece iki hidrojenle çalışan araç var, Hyundai ix35 yakıt hücresi ve Toyota Mirai, ancak gelecekte başka markalar da yollarda olacak.

 

 Güç = su

 

İx35 yakıt hücresinin kaputun altında geleneksel bir motoru yok, ancak adından da anlaşılacağı gibi bir yakıt hücresi var. Bu, aracın yakıt deposundaki hidrojeni ve dış havadan oksijeni emer ve bir kimyasal reaksiyon oluşturur ve böylece araca güç sağlamak için elektrotlar üretir. Bundan üretilen tek atık sudur. Bu, sıfır emisyon anlamına gelir.

 

 Sessiz motor 

 

Elektrikli arabalar gibi, hidrojenle çalışan arabalarda da motor gürültüsü yoktur. Sürüş sırasında duyduğunuz tüm sesler, lastiklerin üzerindeki normal asfalt sesleridir.

 

Performans

 

Hidrojenle çalışan bir arabaya sahip olmak ve onu kullanmak için ne tür tavizler verileceğini merak edeceksiniz. Performans, değerlendirme alanınız olabilir, ancak emin olun, hayal kırıklığına uğramayacaksınız.

 

 Ayrıca bir pil var

 

Hidrojenli arabanız benzinle çalıştırıldığında, bir de akü bulacaksınız. Bu, başlatma ve ilk hızlandırma gibi görevleri gerçekleştirmeyi içerir. Akü, kendini şarj etmek için frenleme sırasında üretilen kinetik enerjiyi kullanır.

 

 Devir saati yok

 

Hidrojen arabalarında yanıcı motorlar ve geleneksel vites kutuları yoktur. Arabaya binin ve otomatik şanzımanın görünümünü göreceksiniz ancak hidrojenle çalışan arabanın vitesleri yok. Ekranda yalnızca bir güç çubuğu var. Gaza ne kadar çok basarsanız, o kadar yükseğe çıkarsınız ve bir sonraki güç ölçeğine yükselebilirsiniz.

 

Hidrojenli arabalar nasıl çalışır? sorusunun cevabını bloğumuzda bu şekilde açıklayabiliriz. 

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama ile istediğiniz her yere gidebilir ve istediğiniz şekilde gezebilirsiniz. 

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama her an sizinleyiz. Her türlü araç cinsi ile havaalanından çıkışından bizlere ulaşabilir ve her türlü yardımı sizlere vermekteyiz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama olarak istediğiniz tür ve ne kadar süre almak isterseniz 7/24 saat telefon numaralarından bizlere ulaşabilirsiniz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama en kaliteli hizmeti ve güvenilir ekibi ile sizlerle. İstanbul’da kiralık araç arıyorsanız İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama olarak sizlerleyiz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama en iyi ve modern araba filosuna sahip kiralama şirketiyiz.