Hız Göstergesi Neden Hatalı Gösterir? Hız Göstergesi Neden Hatalı Gösterir? - 5sCarRental

Blog

Hız Göstergesi Neden Hatalı Gösterir?


Hız Göstergesi Neden Hatalı Gösterir?

Hız Göstergesi Neden Hatalı Gösterir?

 

Şehirlerde ulaşım için kolaylıklar vardır. Samsun için de bu kolaylıklardan faydalanmak mümkündür. Bunlardan birisi de Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetidir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti sayesinde birçok yere rahatça ulaşım sağlanabilir. Bu sırada da bazı teknik detayları bilmekte fayda vardır. Özellikle araçlar için hız göstergesi neden hatalı gösterir? Bu durum iyi anlaşılmalıdır.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak hız göstergesi neden hatalı gösterir? sorusu hakkında bir blog hazırladık. Peki hız göstergesi neden hatalı gösterir? Detaylar için boğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.

 

 Şartların Değerlendirilmesi Ve İzlenimler

 

Alınan Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti ile rahatça dolaşmak mümkündür. Her araçta hız göstergesinde standart yapı mevcuttur. Pek çok şey hızınızı veya hız göstergenizin okuma şeklini bozabilir. Peki hız göstergesi neden hatalı gösterir? Hasarlı kablolar veya yanmış bir sigorta, hız göstergesini bozmak için yeterli olabilir. Arızalı bir sensör veya motor kontrol ünitesi hatalı bir hız bildiriyor olabilir. Tekerlek veya lastik boyutundaki bir değişiklik, sensör ve hesaplamalarını bile geçersiz kılabilir. Bu durumda hız göstergesi neden hatalı gösterir? sorusunu detaylı bir şekilde inceleyelim. Bu durumun sebepleri araçtan araca göre değişiklik gösterebilir.

 

 Doğru Yaklaşımlar Sorunu Belirleme Ve Emin Olma

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile yolları kolayca aşmak mümkündür. Fakat araçların hız göstergesinin yanlış göstermesi dünya genelinde bir sorun olabilir. Peki hız göstergesi neden hatalı gösterir? Bunun için kolay bir yöntem vardır. Hız göstergesinin söylediği ile karşılaştırmak üzere gerçek hızınızı hesaplamak için aşağıdaki yöntemi kullanın.

 

Bir süre Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile kiralanan aracı tutarlı bir hızda sürebileceğiniz, üzerinde yol işaretleri olan bir otoyol bulun. Bir kronometre getirin ve bir arkadaşınızın saatine sahip olun, belirli bir mesafeye gitmeniz ne kadar sürer. Hız göstergesinin o sırada hızınızın ne olduğunu söylediğini not edin (hız sabitleyiciyi kullanmak idealdir). Bunun sonucunda emin olunabilir.

 

 Gerçek Hız Ayarlamasında Denge

 

Araçların hız göstergelerinde sorun olması gayet doğaldır. Önemli olan doğru yaklaşım sergilemektir. Öyleyse herhangi bir araç için hız göstergesi neden hatalı gösterir? Burada bazı detaylar vardır. Hız göstergesi, tekerlek dönüşlerinin miktarına bağlıdır. Aktarma organı veya araba bilgisayarındaki herhangi bir şey, doğru okumalara engel olabilir. Hızölçer okumaları en iyi ihtimalle yaklaşık değerlerdir, aşağıdaki gibi küçük şeylerle karıştırılabilir;

 

Yol koşulları

 

Farklı tekerlek boyutları

 

Farklı lastik boyutları

 

İletimde hata

 

Sensörlerde arıza

 

Bilgisayar hatası

 

Bu yüzden arabanızı sürerken bunu bilin. Güvenlik açısından, bir hız göstergesi farklı miktarlarda kapalı olabilir ve yine de nispeten doğru kabul edilebilir. Hırsızlığı önlemek ve hızımızı izlemek için GPS telemetrisini kullanılır. Mevcut hız sınırından saatte 80 km üzerinde fazla hız yapmadığınız sürece kenara çekilmemenizin nedeni budur.

 

 Farklı Yöntemlerin Bilinmesi

 

Sürüş şeklinizi değiştirebilir, ancak alışkanlıkla hız yaparsanız. Hız göstergenizin 5 Km/s kadar kapalı olma ihtimalinin her olduğunu ve 75 Km/s yerine 80 Km/s veya 85 Km/s yerine 80 Km/s gittiğinizi düşünün. Telefonunuzdaki GPS de çalışacaktır. Google Haritalar'ı kullanırsanız ve rotanızı seçmesine izin verirseniz, navigasyon modunda olduğunuz sürece size hızınızın doğru okumalarını ve birçok alandaki mevcut hız sınırını verir. Bu da ayrıca basit bir yöntem olarak kullanılabilir.

 

 Kalibrasyon Ayarlarının İncelenmesi

 

Eğer gerçek oran birkaç km/s kadar sapmışsa, bu büyük bir sorun değildir. Araba sürerken bu tutarsızlığı aklınızda tuttuğunuz sürece, yanlışlıkla hızlanmayacaksınız. Aradaki fark bundan fazlaysa hız göstergesini kalibre etmeniz gerekir. Bunu çoğu modern elektrikli hızölçerde, aracınızın kullanım kılavuzuna bakarak yeri belirlenebilen belirli bir düğmeye basarak yapabilirsiniz. Bu, farkı ortadan kaldırmazsa, arabanızı, modelinize aşina olabilecek sertifikalı bir tamirciye götürün. Görüldüğü üzere çeşitli sebeplerden dolayı böyle bir durum ortaya çıkabilir.