Hız Sabitleyici Mucidi Sizleri Çok Şaşırtacak Hız Sabitleyici Mucidi Sizleri Çok Şaşırtacak - 5sCarRental

Blog

Hız Sabitleyici Mucidi Sizleri Çok Şaşırtacak


Hız Sabitleyici Mucidi Sizleri Çok Şaşırtacak

Hız Sabitleyicinin Mucidi

Otomobillerde önemli avantajlar ve rahatlık sağlayan ‘’Hız sabitleyici cihaz’’ günümüzde yüksek model araçlarda yer alıyor. Patentini 1945 yılında alan Ralph Teetor, 5 yaşından bu yana görme engelli olan bir mucittir. Buna rağmen geliştirdiği sistem üzerinden elde ettiği cihaz, bugün araçlarda geliştirilmiş olarak hız sabitleyici konumda değerlendiriliyor. Böylece özellikle şehirlerarası yapılacak yolculuklar çok daha rahat ve güvenli yapılabilmektedir. Böylece elde edeceğiniz Ankara havalimanı araç kiralama üzerinden, yüksek model sıfır kilometre araba ile ülkenin dört bir köşesine güvenle seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

 Araçlardaki Hız Sabitleyici Nedir?

 Türkiye’ye hız sabitleyici olarak giriş yapmış olan ‘’Cruise control’, araçların belli bir hızda sabit olarak kullanılmasına olanak tanıyan bir sistemdir. Sağladığı pek çok avantajı ile günümüzde farklı araçlarda değerlendiriliyor.

 - En çok şehirler arası yapılacak yolculuklarda şoförün yorgunluğunu neredeyse yarı yarıya almaktadır,

 - Ayrıca yaklaşık olarak %25 oranında Ankara havalimanı araç kiralama aracılığıyla yapmış olduğunuz ucuz araba kiralama ile yakıt tasarrufu sağlayan önemli bir sistemdir,

 - Seyahatleri çok daha güvenli ve eğlenceli hale getirir,

 - En önemlilerinden biri topuk ağrısı veya sağ ayak uyuşmazlığı gibi sorunlara çare üretir,

 Bu gibi özellikleri sayesinde günümüzde yüksek model araçlar hız sabitleyici sistemi ile donatılır.

 Hız Sabitleyici (Cruise Control) Sistemi Nasıl Çalışır?

 Ankara havalimanı araç kiralama arabaları oldukça kolay bir çalışma prensibine sahip olan hız sabitleyici, aracın üzerine monte edilmiş ‘’On’’ tuşuna basılarak değerlendirilir. Buradaki en önemli kural seyahat ederken aracın hızının en az 40 kilometre olmasıdır. Sistem daha aşağı bir hızı kabul etmiyor. Örneğin eğer araç 90 kilometre hız üzerinden sabitlenmek isteniyorsa, bu hıza çıkılması gerekir. Daha sonra hız kontrolü üzerinde yer alan ‘’On’’ tuşuna basmak yeterli gelecektir. Böylece güvenli şekilde ve fazla yorulmadan araçlar keyifle kullanılabilir. Özellikle şehirlerarası önemli bir rahatlık sağlayan bu sistem, olası istenmeyen durumlara karşı da önlem alma potansiyeli tanımaktadır.

 Farklı Araçlarda Hız Sabitleyicinin Değişmesi

 Ankara havalimanı araç kiralama arabalarının marka ve modeline bağlı olarak hız sabitleyici değişkenlik gösterebilmektedir. Bazı araçlarda düğme şeklinde yer alırken bazılarında kol tasarımı üzerinden ele alınır. Eğer düğme tasarımı üzerinden hazırlanmış ise sistem genelde direksiyonda yer alır. Kol tasarımı ile hazırlanmış ise direksiyonun yan tarafında bulunur. Bu bağlamda hem düğme hem de kol kapsamında ‘’On’’ tuşuna basılarak 40 kilometre üzerindeki istenilen hızda sabitleme yapılabilir.

 Eğer hız sabitleyici iptal edilmek isteniyor ise o zaman bu defa ‘’Off’’ tuşuna basmak yeterlidir. Sistem hemen devre dışı kalır ve aracın hız kontrolü size geçer. Oldukça kolay bir kullanım prensibine sahip olan hız sabitleyici, şehirlerarası seyahat gerçekleştirecek şoförler için büyük kolaylık ve rahatlık tanımış durumda.

 Farklı Fonksiyonel Özellikleri ile Hız Sabitleyici

 Ankara havalimanı araç kiralama filosundaki arabalar ‘’On’’ ve ‘’Off’’ tuşlarının dışında hız sabitleyici farklı avantajları ile sürüş esnasında büyük kolaylıklar tanımaktadır. Özellikle seyahat ederken aracın hızını artırmak ya da azaltmak için sistemi devre dışı bırakmaya gerek yoktur. Bunun nedeni ise kol kısmı ya da düğme bölümünün yanına tasarımı gerçekleştirilmiş olan ‘’Set (+) ya da ‘’Set (-) düğmelerinin bulunmasıdır.

 Böylece (+) tuşuna basarak aracın hızını artırabilir ya da (-) tuşu ile beraber hareket hızını istediğiniz noktaya çekebilirsiniz. Ayrıca bu işlemi gerçekleştirdikten sonra aracın hızı yine sabit kalmaya devam eder. Bu da yol boyunca büyük rahatlık ve kolaylık ile aracı kullanmaya devam etmenize fırsat tanımaktadır.

 Araç Kiralama ile Hız Sabitleyici Sistemi Olan Modellere Sahip Olmak

 Ucuz araba kiralama işlemlerinde Yüksek model farklı markalardaki pek çok araç üzerinde hız sabitleyici sistem bulunuyor. Böylece araç kiralama hizmetinden faydalanırken, şehirlerarası yapacağınız yolculuklar için hız sabitleyici sistemi kullanabilirsiniz. Dev araç filosu kapsamında seçim yaptıktan sonra farklı ödeme seçenekleri ile elde edebileceğiniz araçlar, bireysel ve kurumsal olarak keyifle seyahat etmenize olanak tanıyor.

 Bu araçların her birinde hız sabitleyici sistem yer almaktadır. Böylece hem yakıt tasarrufu sağlayabilir hem de yorulmadan uzun yolculukları gerçekleştirme şansı elde edebilirsiniz. Özellikle önemli firmalar için yüksek sayıda araç kiralamalarında, çalışanlar rahatlıkla gün içerisinde seyahat etme imkânı elde eder.

 Güvenli Yoldan Araç Kiralama

 Hız sabitleyici ile beraber daha pek çok farklı özelliği bulunan Ankara havalimanı araç kiralama filosu arasından tercih yapabilirsiniz. Herhangi bir evrak ya da prosedürü ile uğraşmadan anahtar teslim dilediğiniz yerden aracı almanız mümkün. Ayrıca 7/24 yol yardımı ve lastik değişim gibi pek çok avantaj sayesinde, kiraladığınız süre boyunca güvenle yolculuk edebilirsiniz.