İstanbul Araba Kiralama İstanbul Araba Kiralama - 5sCarRental

Blog

İstanbul Araba Kiralama


İstanbul Araba Kiralama

Zorlu Hava Şartlarında Dikkatli Olunmalı

Kış aylarında araba kullanmak hem zorlu hava şartlarından hem de yolların olumsuz etkilenmesinden dolayı oldukça zorlu olabilmektedir. Bu sebeple kış aylarından öncesinde gerekli önlemlerin alınması ve zorlu hava şartlarında araçların nasıl daha dikkatli kullanılması gerektiği konusunda bilgi edinilmesi gerekmektedir. Özellikle de İstanbul araba kiralama firmalarından kiralanan araçlarda gerekli önlemlerin alındığı konusunda emin olmak gerekmektedir.

 Zorlu Hava Şartları Nedir?

 Zorlu hava şartlarında nasıl araç kullanılması gerektiğine geçmeden önce zorlu hava şartlarının tanımını yapmak yerinde olacaktır. Zorlu hava şartları denilince akla gelinmesi gereken yağmurlu, sisli, karlı, tipili ya da buzlu yollar olmalıdır. Bu şartların geçerli olduğu havalarda araç kullanımına ekstra dikkat edilmesi ise hem sürücülerin ve yolcuların hem de trafikteki diğer elemanların güvenliklerini sağlamaktadır. 

 Eğer aracınızı İstanbul araba kiralama firmalarından birinden kiralıyorsanız o zaman zorlu hava şartları için önlemlerin alınıp alınmadığı konusunda mutlaka bilgi almanız gerekmektedir.

 Zorlu Hava Şartlarında Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

 Olumsuz hava şartlarında araç kullanacakların her zamankinden çok daha fazla dikkate ihtiyaçları olduğu akıllarından çıkarmak ile birlikte dikkat etmeleri gereken diğer noktalar ise şunlar olmaktadır.

 Araç Sigortaları Ve Kaskoları Birinci Önceliğiniz Olsun

 Elbette Ki kimse trafikte kaza yaşamak istemez. Ancak zorlu hava koşullarında trafik kazalarının artması karşı karşıya kaldığımız gerçekler arasında bulunmaktadır. Bu sebeple İstanbul araba kiralama firmalarından yaptığınız kiralamalarda mutlaka araçlarının sigorta ve kaskolarının olup olmadığını sorgulamalısınız. Böylece olası bir kaza durumunda hem siz, hem kiralama şirketi, hem de trafikteki diğer kişilerin ekonomik hakları korunmuş olacaktır.

 Trafikte Her Zamankinden Çok Daha Sakin Olun

 Sinir ve stres normal yaşamda dahi alınan kararları olumsuz yönde etkileyecek bir etmen olarak karşımıza çıkmaktadır. Trafik gibi ani ve önemli kararların alındığı bir ortamda ise doğru ve etkili kararları en kısa süre içerisinde alabilmek çok daha önemli olmaktadır. 

 Bu sebeple zorlu hava şartlarında İstanbul araba kiralama firmalarından kiraladığınız aracınız ile yolda seyahat ederken sinirlerinize daha fazla hakim olmanız gerekmektedir. Aynı şekilde zorlu hava şartları sizi zorlasa ve strese girmenize sebep olsa dahi kendinizi yatıştırmanız gerekmektedir. 

 Sakin kalabilmek ve her zaman sabırlı davranmak özellikle zorlu hava şartlarında birinci önceliğiniz olmak zorundadır.

 Aceleye Gerek Yok

 Zorlu hava şartlarının hakim olduğu bir günde yola çıkacaksanız eğer her zamanki sürelerden daha uzun sürede gideceğiniz yere varabileceğinizi farkında olmalısınız. Bu yüzden her zamankinden daha erken yola çıkarak bu stresi üzerinizden atabilirsiniz.

 Özellikle görüş alanının kısıtlı olduğu zorlu hava şartlarından İstanbul araba kiralama firmaları tarafından kiraladığınız araçlarınızı kullanırken aceleden kaçınmanız gerekmektedir. Aksi halde hem sizin için hem de trafikteki diğer kişiler için büyük tehlikeler yaratabilirsiniz.

 Araçlar Arasındaki Mesafelerin korunması Her Zamankinden Daha Önemli

 Araçların arasındaki mesafelerin korunması her zaman için çok önemli olmakla birlikte zorlu hava şartlarında bu konu çok daha büyük bir öneme sahip olmaktadır. Çünkü bu tarz hava şartlarında araçlar çok daha fazla ani ve tehlikeli hareketlerde bulunmaktadırlar. Bu türde ki hareketlere karşı kendimizi korumak için de belirtilen araç mesafelerine dikkat etmeniz son derece önemli olmaktadır.

 Araçlarda Kış Lastiğinin Takılı Olması Önemlidir

 Kullanacağınız aracı İstanbul araba kiralama firmalarından temin ediyorsanız o zaman mutlaka kış lastiklerinin takılı olduğundan ve yedek kış lastiklerinin bulunduğundan emin olmanız gerekmektedir. 

 Her yıl 1 aralık tarihi ile takılması zorunlu olan kış lastiklerinin yol tutuşu diğer lastiklere oranla daha iyi olduğundan zorlu hava şartlarına çok daha iyi bir şekilde uyum sağlamaktadırlar. Bu sayede sürüşler çok daha güvenli bir hale gelmektedir.

 Hız Sınırlandırmalarına Mutlaka Uyun

 Kanunlarla belirlenmiş olan hız sınırlarına uyum sağlamak güvenlik açısından her zaman önemli olmaktadır. Ancak özellikle zorlu hava koşullarında bu limitlere uymak daha fazla önem arz etmektedir.

 İstanbul araba kiralama firmaları tarafından oluşturulan sözleşmelerde de bu konuya etkili bir şekilde yer verilmesinin en büyük sebebi güvenlik olmaktadır. Yağışlı havalarda zaten fren mesafeleri uzadığı için ayrıca hızı arttırmak daha fazla soruna sebep olabilmektedir.

 Ayrıca hızlı giden araçların kontrolü de çok daha zor olmaktadır. Hız ve zorlu hava şartları bir araya geldiğinde ise kaza neredeyse kaçınılmaz olmaktadır.

 Buzlanma İhtimali Her Zaman Aklınızda Olsun

 Zorlu hava şartlarında yağış olmasa dahi hava sıcaklıkları düşük olduğu için yolların buzlanma ihtimalleri her zaman bulunmaktadır. Bu sebeple İstanbul araba kiralama firmalarından kiralanan araçlarda kış lastiklerinin yanı sıra zincirlerin de bulunması gerekmektedir.

 Ayrıca sürüş esnasında her zaman buzlanmış bir yol ile karşılaşma ihtimali düşünülmeli ve sürüş bu sebeple dikkatli olmalıdır.

 Ani Fren Yapmaktan Uzak Durun

 Ani frenler trafikte her zaman için tehlikeli olan fakat sık sık karşılaşılan durumlar içerisinde yer almaktadır. Ancak zorlu hava şartlarının hüküm sürdüğü zamanlarda bu hareketlerden kesinlikle uzak durulması gerekmektedir. 

 Bunun en büyük sebepleri arasında ani fren yapıldığı zaman aracın kontrolü kolayca kaybedebilmektedir. Ayrıca trafikteki diğer araçlar için de son derece tehlikeli sonuçları olabilmektedir.

 Yol Görüşünü Zorlaştırıcı Etkenleri Ortadan Kaldırın

 Zorlu hava şartlarında en büyük handikaplarından biride görüş mesafesini azaltması ve görüşü zorlaştırması olmaktadır. Bu zorluklara daha fazlasının eklenmemesi için yapılacaklar arasında ilk sırayı ise cam sileceklerinin kontrol edilmesi almaktadır. İstanbul araba kiralama firmalarından kiralanan araçlarda cam sileceklerinin durumunun ve cam suyunun denetlenmesi gerekmektedir. 

 Görüş mesafesinin daha da fazla azalmaması için yapılması gereken bir diğer şey ise; araçların camlarının ve farlarının temizliğinin yapılması olmaktadır. Bu sayede daha temiz ve geniş bir görüş alanı sağlanabilmektedir.

 Son olarak görüş mesafesini arttıracak bir diğer önlem ise fren lambalarından gösterge lambalarına kadar bütün ışıklandırma ve uyarı sisteminin doğru bir şekilde çalıştığından emin olunması gerekmektedir. 

 Kendinizi Tehlikeye Sokacak Hareketlerden Uzak Durun

 Zorlu hava koşullarında İstanbul araba kiralama firmalarından kiraladığınız araçlarınızı kullanırken yorgun ve uykusuz olmadığınızdan emin olmanız son derece önemli olmaktadır. BU durumlarda sürüş çok daha tehlikeli olmaktadır. Özellikle de en çok dikkate ihtiyaç duyulduğu bu durumlarda bu tür etkiler olumsuzluk olarak geri dönüş yapmaktadır.

 Eğer yolculuk esnasında rehavet çöktüğünü hissederseniz o zaman yapmanız gereken en doğru hareket aracınızı park edip dinlenmeniz olacaktır. Aksini yapmanız durumunda ise kazalara daha açık olduğunuzu farkında olmanız gerekmektedir.

 Zorlu hava koşulları altında yukarıda belirtilen noktalara dikkat etmek hem sizin hem de sevdiklerinizin ve trafikteki diğer kişileri koruyacaktır. Bu hava şartlarının her zaman için kazalara davetiye çıkardığı ise akıllardan hiç bir zaman çıkarılması gerekmektedir. Böylece her zamankinden çok daha dikkatli bir şekilde davranılabilir.

 Trafik kurallarına tam ve doğru bir şekilde uyularak ve her zamankinden daha fazla dikkatli olarak bu kazaların önüne geçmek her zaman mümkün olmaktadır. Ayrıca yukarıda sıraladığımız püf noktaları zorlu hava şartlarında sürüşlerinizi çok daha keyifli bir hale getirmektedir. Bu sayede zorlu hava şartları korkulu rüyalar olmaktan çıkmaktadır.