Lastik Tamir Kiti Nasıl Kullanılır? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Lastik Tamir Kiti Nasıl Kullanılır? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Lastik Tamir Kiti Nasıl Kullanılır? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama


İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Lastik Tamir Kiti Nasıl Kullanılır? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız aracın lastiği patlaması durumunda, lastik tamir kiti ile yolunuza devam edebilirsiniz. 

 

İnsanlar araçlar ile sürekli yolculuk yapmaktadır. Bu yolculuklar sırasında da mutlaka bazı sorunlar yaşanabilmektedir. Bunlar arasında en sık yaşanılan sorun da lastik patlama durumudur. Kırsal kesimlerde bulunan toprak ve bakımsız yollar yüzünden ya da şehir içinde yolculuk sırasında bir şantiye yanından geçer iken bu lastik patlama sorunları sürekli yaşanmaktadır. 

 

Araç kullanır iken bir anda böyle bir sorunla baş başa kaldığı anda bir sürücü neler yapmalıdır? Örneğin bir uçuş yolculuğu yapan bir yolcu düşünülsün. Bu yolcu Ankara ilinden İzmir iline geldiğinde uçuş sonrası İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak ister. Bu durumda ise yolcu İzmir Adnan Menderes havalimanı araç kiralama şirketleri arasından birini seçer.

 

Aracı seçtiği bir İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama şirketinden kiralayan sürücü yolculuğu sırasında lastiği patlar ise hemen İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama şirketini mi aramalıdır? Yoksa kendi yapabileceği kısa süreli de olsa bir çözüm yolu bulunmakta mıdır?

 

 LASTİK TAMİR KİTİ NEDİR?

 

Lastik tamir kiti olarak tabir edilen diğer adı ile lastik tamir spreyi ile aracınız üzerinde yolculuk yaparken ani bir lastik patlama durumunda oluşan zararı tamir edilebilir kılmaktadır. Tamir kiti diye tabir edilen kit aslında bir sprey şişesinden ibarettir. Oldukça küçük bir şişesi bulunmakta olup sürücünün hemen yanında bulunması gerekmektedir. El altında olması ani bir durumda direkt olarak tepki verebilmenizi sağlayacaktır. 

 

 LASTİK TAMİR KİTİ NASIL KULLANILIR?

 

Lastik tamir kitinin kullanımı oldukça basittir. Öncelikle tamir kiti sprey kutusunu güzelce çalkalamak gerekmektedir. Bunun sonrasında ürünün yanında verilen çubuk ya da hortum denilen bir kısmı bulunmaktadır. Bu kısmı çevire çevire lastik sibobuna güzel bir şekilde yerleştirilmesi gerekmektedir. 

 

Bu işlemlerin tamamlanması durumunda kutu dik tutularak spreyin düğmesine basmanız durumunda spreyde bulunan sıvının lastiğin içine doğru akışını hissedersiniz. Eğer hissetmiyor iseniz yanlış yapmış olduğunuz bir durum bulunmakta demektir. Adımları hemen en başından tekrarlayın.

 

Bu işlemleri başarıyla gerçekleştirdi iseniz lastik şişene kadar devam ettirdiğiniz takdirde lastik üzerinde problem yaşadığınız yerin sıvı tarafından kaplandığını görebilirsiniz. Son bir durum olarak ise lastik içini doldurduğunuz bu sıvının lastikte iyi bir şekilde yayılması adına aracınızı hareket ettirmelisiniz. Bu durumda aracınızda sizin görmediğiniz başka bir hasar da sıvı ile kapatılmış olacaktır. 

 

 ÖNEMLİ DURUMLAR

 

Aynı örnek üzerinden gidilecek olunur ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemi yapmış olunan bir araç için yol üzerinde gidilir iken bir lastik patlaması durumunda İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama şirketini hemen aramak yerine yanınızda bulunduracağınız lastik tamir kiti yardımı ile işlem yapılabilir.

 

Ancak bu işlemi yaparken eğer ki bir çivi tarzı nesne yüzünden problem yaşanmış ise bu nesne kesinlikle araç lastiğinden çıkarılmamalıdır. Aksi takdirde İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama şirketine aracı iade etmeden önce araç lastiğini lastik tamir kiti de tamir edemez. 

 

 LASTİK TAMİR KİTİ HER ARAÇ İÇİN Mİ ÜRETİLMİŞTİR?

 

Lastik tamir kitinin amacı herhangi bir teker lastiğinin tamirini sağlamasıdır. Bu durumda kullanılacak olan bütün otomobil modelleri, motosikletler, bisikletler ya da hafif ticari araçların patlamış lastiklerinde kullanılabilmektedir. Lastikler içerisindeki hasarı kapatması yanı sıra araç lastiğinin olması gereken hava basıncının olmasını sağlamaktadır. 

 

 LASTİK TAMİR KİTİ SAKLAMA KOŞULLARI NEDİR?

 

Lastik tamir kiti nasıl bir parfüm şişesini ya da oda spreyini güneş altında bırakmıyor isek aynı mantık ile bu kitin de bir şişe olmasından kaynaklı güneş altında bırakılmamalıdır. Aksi durumda bu şişe içerisinde bulunan sıkıştırılmış gaz genleşerek şişenin patlamasına neden olmaktadır.