Kilometre Düşürme Nasıl Anlaşılır? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama Kilometre Düşürme Nasıl Anlaşılır? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Kilometre Düşürme Nasıl Anlaşılır? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama


Kilometre Düşürme Nasıl Anlaşılır? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Kilometre Düşürme Nasıl Anlaşılır? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Antalya Havalimanı araç kiralama firması olarak, sürücüleri araçlarda kilometre düşürme nasıl anlaşılır? Sorusunun cevabı konusunda bilgilendirmek istedik. Peki kilometre düşürme nasıl anlaşılır? Detaylar bloğumuzda.

 

Günümüz de satın alınan araçlarla ilgili en büyük sorunlarından biri araç kilometre sayaçları ile oynanması sonucu kilometre düşürülmesidir. Hiç kimse kilometresi düşürülmüş ve oynanmış bir araç satın almayı istemez. Düşük kilometreli ve düzgün kullanılmış bakımları zamanında yapılmış, hasarsız araç satın almak hepimizin en doğal hakkıdır. Ancak çevremize baktığımızda özellikle de son zamanlarda gelişen araç sektörü kilometre düşürme nasıl anlaşılır? sorusunun cevabı aranmaya başladı. 

 

Kilometre düşürülmesinin asıl nedenlerinden bir tanesi çoğumuzun yüz bin takıntısı olmasıdır ki bunun sonucu bu tür hileli işler görülmeye başlanmıştır. İyi niyetle çıkılan kazasız olsun, bakımlı olsun isteklerinin ardından çıkan olumsuz davranışlar sonucu kilometre düşürme nasıl anlaşılır? sorusunun yanıtını da arayanlar çok oldu. Bu yazımızda bunun cevabını sizler için araştırdık.

 

 Araç Kilometresi Nasıl Düşürülür?

 

Kısa bir sürede gerçekleştirilen kilometre düşürme olayı işinin uzmanı kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu işlemin nasıl yapıldığını anlamak adına kilometre düşürme nasıl anlaşılır? bakacak olursak. Elektronik sayacı bulunan araçların bilgisayar bağlanması suretiyle işlemi gerçekleştirdiklerini görmekteyiz. Gerekli yazılım ve programlar ile araç içerisinde bulunan çip yazılımı içerisine girilir. Mekanik sayaçlı oldukları halde manuel olarak sökülmek suretiyle kilometre değişimi tamamlanır.

 

Gösterge ekranı için de kilometre düşürme nasıl anlaşılır? sorusuna bakalım. Yine aynı işlem uygulanmak kaydıyla gösterge ekranı da değiştirilmek suretiyle gerçekleştirilir. Uygulama esnasında olası hata gerçekleşirse mekanizmanın tamamen değiştirilmesi gerekir. Bu nedenle riskli bir işlemdir.

 

 Kilometre Düşürüldüğünü Anlamak İçin Tedbirler

 

İlk tedbir aracı ilk sahibinden almaktır.

 

Araca ait yetkili servis kayıtları incelenmelidir.

 

Son servis kilometre kayıtlarına bakılmalıdır.

 

Araç plaka ve şasi numaraları sorgulanmak suretiyle inceleme gerçekleştirilmelidir.

 

E-devlet aracılığı ile son alım satım işlemleri görülmelidir

 

Sigortacı ile anlaşılmış ise kilometre düşürme nasıl anlaşılır? cevabı için gerekli sorgulamaları yapmaları istenmelidir.

 

Aracın iç donanımlarının yeterince incelenmesi Antalya Havalimanı araç kiralamaolarak önerilmektedir.

 

Aracın ön tamponunda boya olmadığı halde yoğun bir taş izi görülüyorsa sorgulanmasında yarar vardır.

 

Araç iç döşemeleri yıpranmış ve kirli ise yine sorgu yapılması Antalya Havalimanı araç kiralama firmamız tarafından önerilmektedir.

 

 Tramer Kaydına Göre Kilometre Tespiti Nasıl Yapılır?

 

Sıfır bir araç trafiğe yeni çıktığında 3 yıl boyunca trafik muayenesi zorunluluğu bulunmaz. Bu nedenle ilk muayene istasyonuna girmesinin ardından iki yıl sonunda tekrar muayeneye gelmesi halinde toplamda beş yıllık kilometre kaydı yapılmaktadır. Buna tramer bilgi sistemi kaydı denilir. Bu sayede muayene bilgilerinin kontrol edilmesi vasıtasıyla sorgulama işlemi Antalya Havalimanı araç kiralama olarak yapılabilmektedir. Kısa mesaj yoluyla bile kolaylıkla kilometre kaydı öğrenme işlemi gerçekleştirilir.

 

 Araç Plaka ve Şasi No ile Sorgulama Nasıl Yapılır?

 

5664 no.lu telefona araç plakasını yazıp göndererek sorgulama işlemi gerçekleştirilmektedir. 2003 sonrasında yapılan kazalarında mevcut bulunması Antalya Havalimanı araç kiralama aracılığı ile hasar olup olmamasını öğrenmek açısından da yararlı bir sorgulama türüdür. Araç kiralama sektöründe de pek çok araç kullanılmakta olup yıllık bakımları titizlikle gerçekleştirilmektedir. Satın alınacak aracın tatmin edici bir biçimde sorgulanması Antalya Havalimanı araç kiralama firmamız tarafından önerilen hassasiyettedir.

 

 Araç Kilometre Düşürülmesinin Cezası Nedir?

 

Satışı gerçekleştirilecek olan aracın kilometresinin düşürülmesi ile ilgili olarak verilen pek çok karar bulunmaktadır. Yargıtay kararı olması bu kararların emsal teşkil edildiğinin göstergesidir. Ciddi yaptırımları olan bu işlem için verilen cezalar hakkında daha detaylı bilgileri araştırmak suretiyle sonuçların görülmesi mümkündür. Satın almaya karar verilen bir araçta bu tarz bir işlemin gerçekleştiğinin anlaşılması halinde yetkili makamlara şikayeti gerçekleştirilebilmektedir.