Mini hasar sigortası nedir ? Mini hasar sigortası nedir ? - 5sCarRental

Blog

Mini hasar sigortası nedir ?


Mini hasar sigortası nedir ?

Mini Hasar Sigortasıyla İzmir'de Gönlünüzce Gezin

İzmir, kültürel ve ekonomi bakımından sürekli ziyaretçi akımına uğrayan bir ilimizdir. Ege’nin incisi olan İzmir’de rahatlıkla seyahat etmek isteyenler için İzmir araba kiralama hizmeti bulunuyor. İzmir havaalanında araç kaygısı duymadan, konforlu ve güvenli şekilde İzmir ve çevresini gezebiliyorsunuz.

 İzmir çok kalabalık ve trafiği yoğun olduğu için, park halinde olsanız bile kaza geçirme olasılığınız bulunuyor. Genellikle bu kiralık araçlar kaskolu ve sigortalıdır. Araç kiralayanları mağdur etmemek için mini hasar sigortası uygulanıyor. İzmir havaalanına indiğinizde İzmir araba kiralama hizmetinden yararlandığınızda, araçta her türlü oluşacak 1000 liraya kadar hasarları mini hasar sigortası almanız durumunda ödemiyorsunuz.

 Mini Hasar Sigortası Nedir?

 Kiralık araçlar her ne kadar kaskolu olsa da kasko şirketleri lastik, cam, far, çizik gibi küçük hasarları karşılamıyor. Ekonomik araçlarda muafiyet tutarı 1000, orta sınıf araçlarda 1000, üst sınıf araçlarda 1000 lira civarındadır. Firma ve modele göre fiyatlar farklılık göstermez. 

 Kiralık araçta, muafiyet tutarının altında herhangi bir kaza veya hasar oluştuğunda kiralayan kişi sorumludur. Araçta oluşan hasarı kiralayan ödemekle yükümlüdür. Kasko şirketlerinin karşılamadığı mini hasarların sigorta kapsamına alınması bu zaruriyetten doğmuştur. Kiraladığınız araçta mini hasar oluştuğunda İzmir araba kiralama hizmetinden yararlanıyorsanız 1000 liraya kadar muaf olup ödeme yapmazsınız.

 Mini Hasar Sigortası Kapsamı Nelerdir?

 Kiraladığınız araca mini hasar sigortası yaptırdığınızda bu sigortanın neleri kapsadığını bilmelisiniz. Sigorta şirketleri arasında mini farklılıklar olsa da İzmir araba kiralama hizmeti farkıyla alacağınız mini hasar sigortası şu hasarları kapsıyor;

 1-Boyasız kaporta göçük düzeltme; Park halindeyken veya dönüşlerde sizin veya karşı aracın çarpması sonucunda kaportada göçükler oluşabiliyor. Bu göçükler kapsamındadır. Boya zarar görmemişse, uzman kaportacı vakumlayarak göçüğü düzeltiyor.

 2-Boya hasarlı kaporta göçük düzeltme; Boyanın hasar gördüğü, ezik, vuruk ve göçüklerde kaporta düzeltmesi sigorta kapsamındadır. Boyama işlemi göçük düzeltildikten sonra yapılıyor.

 3-Ön cam tamiri; Herhangi bir nedenden dolayı, park veya seyir halindeyken aracın ön camı kırılabilir. Her türlü kırık çatlaklar, hasarsızlığı bozmadan sigorta kapsamına alınıyor.

 Ön camla birlikte, İzmir araba kiralama hizmeti hasar gören farlarınızı da mini hasar sigortası kapsamına alıyor.

 5-Plastik tampon tamiri; Araçların ön ve arka tamponları plastik olduğundan, olası yırtık, kopuk, çatlak veya düşmesi gibi durumlar sigorta kapsamındadır. Tamponun hem iç hem de dış kısımları sigorta kapsamında tamir işlemi görüyor.

 İzmir’de Mini Hasar Sigortası Gerekli mi?

 İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük şehridir. Metropol olma yolunda hızla ilerliyor. İzmir’in bir liman şehri olması, her yıl uluslar arası fuar düzenlenmesi, turistik beldelerin yakın olması İzmir’i cazip kılıyor. Bu nedenle her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

 İzmir’de özellikle yaz döneminde aşırı insan ve araç trafiği oluyor. Durum böyle olunca da haliyle küçüklü büyüklü kazaların olması da kaçınılmazdır. Siz ne kadar profesyonel sürücü olursanız olun, istenmeyen kazalar olabiliyor.

 İzmir’de işinizi bitirdikten sonra İzmir araba kiralama servisinden kiraladığınız araçla, Kemeraltı Çarşısını gezmek isteyebilirsiniz. Konak ilçesinin Mezarlıkbaşı semtinden Konak Meydanı’na kadar uzanan bu çarşıda güzel vakitler geçirebilirsiniz. Aracınızı kurallara uygun park etseniz bile, yoğun trafik nedeniyle, çizilebilme, çarpma gibi hasarlar oluşabilir. Kaskonun ve araç kiralama firmalarının karşılamadığı bu küçük hasarlar, sizin güzel gününüzü berbat edebilir.

 Gününüzün berbat olmaması, İzmir’de güzel hatıralar oluşturmanız için İzmir araba kiralama hizmeti size mini hasar sigortası sunuyor. Cüzi bir farkla alacağınız bu sigorta sayesinde 1000 liraya kadar bütün mini hasarlardan muafsınız. Sınırsız kilometre garantisi, lüks ve konforlu araçlarla İzmir seyahatiniz daha da eğlenceli hale gelecektir.

 Mini Hasar Sigortanızı Nasıl Alabilirsiniz?

 İzmir Havaalanına indiğinizde, havaalanı içinde bulunan İzmir araba kiralama ofisinden aracınızı kiralayabilirsiniz. Havaalanına indiğinizde araç kiralama işlemleriyle uğraşmak istemiyorsanız internet sitesine girmeniz yeterlidir. Aracın modelini, özelliklerini seçip, kiralayacağınız tarihi belirtiyorsunuz. İster rezervasyon yapın isterseniz ödemeyi peşin yapın. Uçaktan indiğinizde aracınız çıkışta hazır bekliyor olacaktır.

 İzmir trafiğinde olası kazayla gününüzün berbat olmaması ve maddi zarara girmemeniz için mini hasar sigortası yaptırabilirsiniz. Kiraladığınız araç fiyatları her şey dahil kapsamında olmasına rağmen, mini hasar bu kapsama girmiyor. Ödediğiniz araç ücretine ek olarak 3 euro ödediğinizde mini hasar sigortasını almış oluyorsunuz.

 Mini hasar sigortası sayesinde, İzmir ve çevresinde sınırsız kilometre garantisiyle gönlünüzce gezebilirsiniz. Olası 1000 liraya kadar hasarlarda da sigortanızı devreye sokarak, tatilinize devam edebilirsiniz.

 Mini Hasar Sigortanızı Nasıl Devreye Sokabilirsiniz?

 Park veya seyir halindeyken, istenmeyen hasarlı kazalar olabiliyor. Bu durumda kazanız yüksek hasarlı değilse tutanak tutturmuyorsunuz. Buna çok iyi dikkat etmeniz gerekiyor. Polis tutanaklı kazalar mini hasar kapsamına girmediği için, tutanak tutturmuyorsunuz. Bu durumda İzmir araba kiralama ofisini arayarak bilgi vermeniz yeterlidir. Sizin yerinize mini hasar sigortası zararı karşılıyor. Siz de fazladan bir ödeme yapmak zorunda kalmıyorsunuz.

 İzmir’de Mini Hasar Sigortasız Gezmeyin

 İzmir’e sadece iş için gelseniz bile, işiniz bittikten sonra gezmek ve eğlenmek isteyebilirsiniz. İzmir, medeniyetler beşiği olduğu için gezilecek ve görülecek birçok tarihi eserleri bulunuyor. Bunların başında Agora geliyor. M.S. 178. yüzyıla Roma Dönemine ait kalıntılar, sütunlar bulunuyor. Tarihi bir gezi yapmak istiyorsanız İzmir araba kiralama aracınızla hızlı ve konforlu bir şekilde buraya gidebilirsiniz.

 Agora’yı gezdikten sonra araçla on dakikalık bir mesafede olan Kadifekale’ye gidebilirsiniz. Körfeze hakim bir tepede bulunan tarihi kent, Büyük İskender’in uyuduğu tepe olarak biliniyor. Tepeye çıkarak, İzmir’i ve körfezin güzelliğini seyredebilirsiniz.

 Günün yorgunluğunu atmak, denize karşı yemek veya içmek isterseniz Pasaport rıhtımındaki Pasaport Vapur İskelesi’ni tercih edebilirsiniz. Bu iskele İzmir’in en eski gümrük binalarından biridir. Şehrin simgesi olan burada körfeze karşı içeceğinizi yudumlayıp, arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebilirsiniz.

 İzmir Araç Kiralamayla İzmir Gecelerini Keşfedin

 İzmir, gündüz hareketliliğini güneş battıktan sonra da devam ettiriyor. İzmir geceleri, dopdolu, eğlenceli ve renkli olmasıyla ön plana çıkıyor. Gündüz işinizi hallettikten sonra otelinize kapanmak yerine İzmir gece hayatını keşfedebilirsiniz. Aracınıza mini hasar sigortası da yaptırdığınız için, olası mini hasarları düşünmeden gönlünüzce eğlenmenin tadını çıkarabilirsiniz.

 Kiraladığınız araçla, Bornova ilçesindeki meşhur Ooze Venue gece kulübüne gidebilirsiniz. Kiraladığınız araç klimalı, navigasyonlu ve konforlu olduğu için sıcak İzmir gecesinde rahatsız olmadan, rahatlıkla gece kulübüne ulaşıyorsunuz. Üniversiteli gençlerin ve ünlü sanatçıların durağı olan bu gece kulübünde doyasıya eğlenebilirsiniz.

 Sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenmek istiyorsanız Ooze Venue’den Dungeon Bar’a geçebilirsiniz. Sabaha kadar eğlencenin ve canlı müziğin hızla sürdüğü bu mekânda güzel vakit geçirebilirsiniz.

 Güzel bir Girit yemeği yemek ve yanında canlı fasıl dinlemek istiyorsanız, İzmir araba kiralama aracınızı Sakız Alsancak Restaurant’a sürebilirsiniz.