Sürücülerin En Çok Yaptığı Hatalar Sürücülerin En Çok Yaptığı Hatalar - 5sCarRental

Blog

Sürücülerin En Çok Yaptığı Hatalar


Sürücülerin En Çok Yaptığı Hatalar

Sürücülerin En Çok Yaptığı Hatalar

 

Eğer trafiğe sık çıkan bir insansanız trafik kuralları konusunda oldukça dikkatli olmalısınız. Yapılan araştırmalara göre kazaların başlıca sebebi sürücü hataları olmaktadır. Her yıl sürücü hataları yüzünden yüzlerce insan ölmektedir. Bunca insanın ölümüne sebebiyet veren bu sürücülerin en çok yaptığı hatalar nelerdir? Ucuz araç kiralama hizmeti de veren firmamız 5s CarRental olarak sizleri sürücülerin en çok yaptığı hatalar hakkında bilgilendireceğiz. Bu bilgiler trafikte yeteri kadar dikkatli olmanızı sağlayacaktır.

 

 Yanlış Park ve Ayna Kontrolleri

 

İlk olarak bahsedeceğimiz sürücülerin en çok yaptığı hatalar aracı yanlış park etmektir. Aracı yanlış park etmek en büyük trafik cezalarının sebeplerinden birisidir. Aracı park ettiğiniz zaman el frenini çekmemek ise hem sizin hem de yakınınızdaki insanların hayatını tehlikeye atar. Aracınızı düzgün bir yere park ettikten sonra el frenini çektiğinize mutlaka emin olmalısın. Sürücülerin en çok yaptığı hatalar olarak diğer bir tanesi ise ayna kontrolü yapmamaktır. Yola çıkmadan önce sürücüler mutlaka aynaları kontrol etmelidir. Araç kullanmaya başladığınız zaman sadece önünüzdeki yolu görmeyeceksiniz. Sağınızı, solunuzu ve arkanızdaki yolu da görmek zorundasınız. Eğer aynalar doğru bir şekilde ayarlanmazsa bu yolları göremezsiniz. Bu da kaza yapma riskinizi arttırır. Oluşacak kazaları önlemek için ucuz araç kiralama hizmeti veren firmamızın web sitesinde bulunan sürücülerin en çok yaptığı hatalar ile ilgili makaleyi okumaya devam ediniz.

 

 Hız Limiti ve Sollamalar

 

Trafikte yapılan en önemli hatalardan birisi ise hız sınırlarına dikkat etmemektir. Trafikte bir takım hız limitleri bulunmaktadır. Bu bulunan hız limitlerine uymamak ve gereğinden fazla hız yapmak çok kötü sonuçlara yol açabilir. Aşırı hız yapınca sürücüler kontrollerini kaybedebilirler. Kontrolü kaybeden sürücüler hem kendi hayatlarının tehlikeye girmesine hem de diğer yaya ve sürücülerin hayatlarının tehlikeye girmesine sebebiyet verir. Sürücülerin en çok yaptığı hatalar arasına giren bir diğer hata ise trafikte yapılan hatalı sollamalardır. Geçiş kurallarını dikkate almadan yapılan hatalı sollamalar birçok kişinin canına mal olabilir. Ucuz araç kiralama hizmeti veren firmamızın web sitesini ziyaret ederek hız limiti ve sollamalar hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

 Sinyal Kullanmamak ve Araba İçerisinde Müzik

 

Bugün günümüzde birçok sürücü trafikte sinyal kullanmıyor. Yapılacak olan dönüşlerden diğer sürücüleri haberdar etmek gerekir. Sinyal kullanılmazsa diğer araçların dönüşlerden haberdar olması mümkün değildir. Sinyal kullanmamak da yapılan en büyük hatalardan bir tanesidir. Sinyalin ne olduğuna ve nasıl kullanılacağına dair bilgi için ucuz araç kiralama firmamızın sitemize göz atabilirsiniz. Aynı zamanda ucuz araç kiralama yaparken sinyallerin çalışıp çalışmadığını da kontrol ediniz. Sürücülerin en çok yaptığı hatalar olarak düşünülmese bile araba içerisinde gereğinden fazla yüksek sesle müzik dinlenmemesi sürücünün yararına olur. Aşırı yüksek sesle müzik dinlemek sürücünün dikkatini trafikten başka yönlere çekebilir. Bu da trafik kazalarına sebep olmaktadır. 

 

 Yaya Önceliği ve Takip Mesafesi

 

Trafik sadece arabalardan oluşmamaktadır. Trafiğin bir kısmını yayalar diğer bir kısmını ise sürücüler oluşturmaktadır. Bu yüzden trafikte yayalar yokmuş gibi davranmak büyük bir hatadır. Trafikte bulunan yayalara oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Trafikte geçiş önceliğine uymamak en sık yapılan hatalardan bir tanesidir. Sürücülerin en çok yaptığı hatalar olarak bilinen bir diğer hata ise takip mesafesine uymamaktır. Sürücüler takip mesafesine uymalıdır. Önde giden aracı çok yakından takip etmek yanlış bir harekettir. Bu davranış aşırı hız ile birlikte yapılınca çok kötü kazalara sebep olur. Hatta zincirleme kazalar bile yaşanabilir. Trafik ve araçlar hakkında daha fazla bilgi almak için ucuz araç kiralama sitemiz olan http://www.5scarrental.com.tr sitemize göz atmanızı tavsiye ederiz