SUV Arazi Araçları ve Özellikleri SUV Arazi Araçları ve Özellikleri - 5sCarRental

Blog

SUV Arazi Araçları ve Özellikleri


SUV Arazi Araçları ve Özellikleri

Günümüzde son zamanların en çok tercih edilen araç çeşitlerinin başında gelen SUV arazi araçları yeni nesil, son teknoloji özellikleri ile binekler temsil etmektedir. Genel olarak baktığımızda piyasada bulunan markaların her yıl araç yelpazesinde daha fazla yer verdiği SUV binekler, farklı özellikte alt skalaları sayesinde kendi içlerinde sınıflandırılabilir bir konuma gelmektedir. Bu araca sahip olmak isteyen kullanıcılar için SUV araba modelleri hem arazi şartlarında hem de şehir içi kullanımlarda uygun özelliklere sahip oluyor.

SUV arabalar özellik olarak, hem yeni jenerasyonun hem de ailelerin tüm ihtiyaçlarına karşılık vermektedir. Otomobil sever kişilerin yaşamına yeni yeni girmeye başlayan SUV kavramı genelde 4x4 özellikte olan araçların çok daha ulaşılabilir olmasını ve de uygun ikamesini oluşturmaktadır. Son zamanlarda piyasada yer alan ve oldukça ilgi gören SUV araç modelleri farklı segmentlerde yer almaktadır.

SUV Araç Özellikleri Nelerdir?

Spor amaçlı arazi aracı olarak bilinen SUV’lar, şehir içi kullanım ortamlarına uygun ve 4 çeker binek şeklinde tanımlanıyor. SUV modelleri kendi türünde pek çok farklı çeşide sahip olmaktadır. Bunun yanında tamamen kullanıcıya bağlı ve farklı donanımlarda değişik çeşitleri ile karşımıza çıkmaktadır.

SUV modellerinin en önemli özellikleri birçok farklı özellikte olan donanım ve çeşidin fonksiyonlarını bir tek potada topluyor olmasıdır.

Bu açıdan bütünleşmiş özellikte taşıt kategorisinde olan SUV araçlar; off-road,4x4,hatchback ve station wagon araçların tüm özelliklerini farklı biçimlerde içeriğinde barındırmaktadır. SUV araçlar bütün bu farklı özellikteki donanımların birleşimi ile aile, spor, arazi aracı tercih eden herkesin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bütün SUV modelleri 4x4 özelliğe sahip değildir ve 4x4 araçlarda SUV çeşidine dahil değildir. Kullanıcı isteğine bağlı olarak, kimi SUV model araçlar önden çekişli ya da arkadan itişli özellikte olabiliyor.

Fakat çoğunlukla dört çeker fonksiyonuna sahip olan SUV araçlar, motordan gelen tüm kuvveti eşit bir biçimde bütün tekerleklere dağıtarak çok yüksek çekiş gücü sağlamaktadır. 

SUV araçlar kendi içinde farklı çeşitlere ayrılmaktadır. SUV modellerinin sürekli genişlemesi, çok farklı özelliklere ve de boyutlara sahip olan pek çok alternatifin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu alternatifler;

- Mini

- Kompakt

- Orta ölçekli,

- Tam ölçekli 

- SUV araçlar her kesimden kullanıcının ihtiyaçlarına cevap veriyor. 

Crossover çeşitlerinin de var olduğu mini ve kompakt SUV araç modelleri, küçük hacim ve de çekiş gücü sunmaktadır. Orta ve tam ölçekli SUV araçlar da çok daha büyük olan karoser sayesinde 4x4 seçenekleri içeriğinde barındırıyor. Her geçen sene katalogları değişen SUV modelleri, yeni yılda çok farklı çeşitte geliştirilmiş fonksiyonlar ile karşımıza çıkıyor. Her markanın kataloğunda yer alan SUV araçları, çok yüksek segmentte ve kaliteli özellikte opsiyonlar sunmaktadır.  

Son Dönemde Popüler SUV Modelleri

Performans bakımından SUV araç modelleri geniş bir yelpazede yer almaktadır. En yeni SUV araç modelleri ve özellikleri;

Fiat Egea Cross marka SUV araç modeli olan Egea Cross, dış tasarımının farklılığı ile ve yenilikleri ile piyasada çok büyük ilgi görüyor. Ayrıca; yüksekliği yerden daha fazla artırılan Egea SUV marka araçlar; makyajlı özellikte hatchback görünümüne sahip olmaktadır. Bu araca ilgi duyan ve tüm araç bilgilerini takip eden kullanıcılar, bu makyaj değişikliklerini çok rahat anlayabilmektedir. SUV araç model bu değişim ile daha keskin bir hatta dönüştürüyor.

En son model SUV araçlarda LED farlar çok ile keskin bir görünüm kazandırmaktadır.

SUV araç motor gücü 1.0- 1.3- 1.4 ve 1.6 şeklinde motor seçenekleri ile kullanıcılara sunuluyor.

SUV araç modelleri en üstün kaliteyi çok yüksek konfor ile tek bir potada toplamaktadır. 

SUV Modellerin Özellikleri 

SUV model araçların genel özellikleri;

- Yüksek karoser avantajları ile isteyen kişilere beklentilerinin çok üstünde bir performans sergiliyor. Geometrik şekilde ve oldukça ince özellikte olan farları ve tam oranlı tamponları araca çok şık ve gösterişli bir görünüm kazandırmaktadır. 

- SUV araç modellerinin hibrit motor tercihini barındırması da çevre dostu bir araba olduğunu ortaya çıkarmaktadır. Dört tekerden çekişi bulunan bu araç, arazi ve şehir kullanımlarının her ikisine de uyum sağlamaktadır. 

- Yeni model motor teknolojisi ile spor kullanımlar için de çok uygun olan SUV araçlar; 4x4 özellikte çekiş gücü sayesinde yol koşulları nasıl olursa olsun asla yarı yolda bırakmaz.

- Hem arazide hem de şehir içi kullanımlarda üstün performans sergileyen SUV araçlar, düşük emisyon özellikte olan dizel motorları ile çevre dostu yapısını en üst düzeye çıkarmıştır. 

SUV model araçlar birçok geliştirilmiş yeni fonksiyonları ile tüm arazi ve hava koşullarına meydan okuyan yüksek performansa sahip araçlar olmaktadır. Yol ortamı; kaygan, ıslak, normal, kumi kalın nasıl olursa olsun eko modları ile sürüşü kolaylaştırmaktadır. Bunun yanında SUV araçlar, çok yüksek performans gücünü de garanti etmektedir.

EcoBlue motorları ile çok yüksek tork gücü sağlamaktadır. SUV araçlar; altı vitese entegre olan ekstra 2 vites seçenekleri ile bütün değişim aralıklarını kısaltıp, konforu en yüksek oranda performans ile birleştirmektedir. Bazı modellerde üst tavanda yer alan açılabilir sunroof sayesinde oldukça çık ve modern ve bir görünüme sahip olmaktadır. En önemli özellikleri arasında seri ve yumuşak vites geçişleri ile en konforlu sürüş deneyimini yaşatmaktadırlar.