Trafik Cezaları Nasıl Sorgulanır? Trafik Cezaları Nasıl Sorgulanır? - 5sCarRental

Blog

Trafik Cezaları Nasıl Sorgulanır?


Trafik Cezaları Nasıl Sorgulanır?

Trafik Cezaları Nasıl Sorgulanır?

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak bugünkü yazımızda trafik cezaları nasıl sorgulanır? sorusunun cevaplarını verdik. Peki trafik cezaları nasıl sorgulanır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araç cezası sorgusu ile aracın trafik cezasını kolayca bulabilirsiniz. Trafik cezası sorgulayarak trafik cezasının ödeme süresini kaçırmayın, gecikme faizi ödemek zorunda kalmayın! Peki trafik cezaları nasıl ve nerede sorgulanır? Online trafik cezası ödemesi nasıl işlenir? Trafik cezaları nasıl sorgulanır? sorusu hakkında ve ödeme ile ilgili son bilgileri sizler için bu yazıda derledik.

 

 Plakadan Ceza Sorgulama

 

 Aşağıdaki araç trafik cezası sorgulama yöntemi ile trafik cezasını öğrenebilir ve ödeyebilirsiniz. 

 

 E-devlet Sorgulama

 

Plaka cezasını E-Devlet'in "plaka ince kontrolü" bölümünden hızlıca kontrol edebilirsiniz. Sadece e-devlet şifreniz ve T.C. Sorguyu tamamlamak için kimlik numaranızı kolayca kullanabilirsiniz.

 

Bu sorgunun sonucu, adınıza kayıtlı plakada yalnızca son yıla ait trafik cezalarını görebilmenizdir.

 

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Sorgulama

 

GİB'de cezalar SMS ile sorgulanır. Sorgulayan kullanıcılar telefonun mesaj kısmına TPC PLAKANO KAYIT TCKNO (VKNO) yazıp 1189'a göndermelidir. Bu mesajı aldıktan sonra cevap ".. Para cezasından elde ettiğiniz toplam TPC borcu ... TL" şeklinde olacaktır.

 

Ayrıca 1189'a TPC AYRINTI yazarak SMS gönderirseniz trafik cezasının son tarihini de öğrenebilirsiniz. Mesaj göndermek için bir ücret olduğunu belirtmekte fayda var. Operatör SMS tarifeleri alır.

 

 Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Sorgulama

 

Trafik cezalarını EGM üzerinden kontrol edebilir, ayrıca EGM'den araç plakaları ve ehliyetlere yazılmış cezaları da bulabilirsiniz. Trafik cezaları nasıl sorgulanır? sorusunu cevapladıktan sonra cezaları ödeyeceğiniz bankalar aşağıda listelenmiştir. 

 

 Trafik Cezası Ödemesi İçin Anlaşmalı Bankalar

 

Akbank T.A.Ş.

Aktif Yatırım Bankası A.Ş.

Albaraka Türk Yatırım Bankası A.Ş.

Alternatifbank A.Ş.

Anadolubank A.Ş.

Denizbank A.Ş.

Qnb Finansbank A.Ş.

HSBC Bank A.Ş.

ICBC Turkey Bank A.Ş.

ING Bank A.Ş.

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.

Odea Bank A.Ş.

Şekerbank T.A.Ş.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

Türk Ekonomi Bankası A.Ş.

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.

Türkiye Garanti Bankası A.Ş.

Türkiye Halk Bankası A.Ş.

Türkiye İş Bankası A.Ş.

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

 

Trafik Sigortası Cezalarına Dikkat!

 

Yetkililerin son zamanlarda araç sahiplerini uyardığı bir diğer konu da trafik sigortası. Zorunlu trafik sigortası, poliçenin bitiş tarihinden önce satın alınması gereken sigorta grubudur, aksi takdirde çok ağır yaptırımlar uygulanacaktır.

 

 Trafik Cezalarına İtiraz Nasıl Edilir?

 

Trafik cezasını kontrol ettikten sonra, cezalandırma yöntemine bağlı olarak sizin için geçerli olan trafik cezasına itiraz etme hakkına sahipsiniz. Sizin adınıza konulan trafik cezası 10 iş günü içinde size bildirilmezse Sulh Ceza Mahkemesine itiraz etme hakkınız vardır. Yüze veya tahtaya bir ceza verilirse, diğer yöntemler kullanılır. Yüze trafik cezası verilmesi durumunda itiraz hakkı 15 iş günüdür. Plakaya para cezası uygulanmışsa, itiraz hakkı cezanın size tebliğ edildiği günden itibaren başlar.

 

Plakada trafik cezası olması durumunda, ceza bilgisi raporunun teslimi sırasında mal sahibi evde değilse kurye kapının üzerine not bırakarak belgeyi sorumlu kişiye teslim edecek ve bildirim o tarihten itibaren başlayacaktır. Araç sahibi başka bir adreste yaşıyorsa, aracın suçlu sahibi ikamet adresini güncellemeyecektir. Düzenli ulaşım bileti sorgulama süreci ile kendi muhakemenize göre ceza olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz.

 

 Trafik Cezalarına Karşı Hangi Mahkemeye Gidilir?

 

Ülkemizde trafik mahkemeleri genellikle trafik cezalarına karşı davalar açmaktadır. Ancak her yerde trafik mahkemesi olmadığı için Sulh Ceza Mahkemesi de bu davalara bakabilir. Araç trafik cezalarına veya araç plakasından öğrenilen trafik cezalarına karşı konulabilmesi için para cezası fotokopisi ve ceza fotokopisi, dava için yazılan dilekçe, para cezasının uygulandığı araç plakası ve mal sahibi kimlik ve ehliyet fotokopisi.

 

Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

www.5scarrental.com.tradresinden Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama kapsamında hizmet veren tüm araçlarımıza ulaşabilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile ulaştığınız tüm araçları birbirleri ile kolaylıkla karşılaştırabilirsiniz. Bunun neticesinde size en uygun olan fiyatı belirleyerek araç kiralamanız mümkün olacaktır. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız tüm araçlar için iptal etme hakkınız yer almaktadır. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama aracılığı ile yapacağınız araç aramalarında aracın marka modelinin yanı sıra sınıfına, yakıt tipine, vites tipine göre de arama gerçekleştirebilirsiniz. 

 

Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama kapsamında son derece geniş kapsamlı araç listesinden dilediğiniz aracı seçebilirsiniz. Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama garantisinde bakımları ve temizlikleri düzenli yapılan araçları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.