Uzun Dönem Kiralamada İstenen Evraklar Nelerdir? Uzun Dönem Kiralamada İstenen Evraklar Nelerdir? - 5sCarRental

Blog

Uzun Dönem Kiralamada İstenen Evraklar Nelerdir?


Uzun Dönem Kiralamada İstenen Evraklar Nelerdir?

Uzun Dönem Kiralamada İstenen Evraklar Nelerdir?

 

Ucuz araç kiralama hizmeti de veren firmamız olarak uzun dönem araç kiralamada istenen evraklar konusunda bir blog hazırladık. Peki uzun dönem kiralamada istenen evraklar nelerdir? Detaylar bloğumuzda. 

 

İhtiyaç duyduğunuz aracı günlük, haftalık, aylık veya yıllık tercihinize göre belirli bir ücret karşılığında kullanmanız için size verilen isimdir. Hem ticari hem de eğlence amaçlı araç kiralayabilirsiniz. Araç kiralarken kiraladığınız aracın isteklerinizi karşıladığını unutmayınız. Daha uzun yolculuklar için kullanmayı düşünüyorsanız, gerekli donanıma sahip bir ucuz araç kiralama yapabilirsiniz. Araç kiralama hizmeti veren birçok firma bulunmaktadır. Ucuz araç kiralama firması seçerken istenilen özelliklere sahip aracın içinde bulunup bulunmadığına dikkat etmelisiniz. Aklınızda belirli bir araç yoksa biraz araştırma yaparak ve araç kiralama şirketlerini ziyaret ederek uzun dönem araç kiralamada istenen evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Tercih ettiğiniz ucuz araç kiralama şirketi size seçenekler sunacaktır. Aracı ne amaçla kullanacağınızı belirtmek, bir şirket katibinin işini kolaylaştıracak ve daha sağlıklı seçenekler sunacaktır. Seçenekler arasından seçim yapmakta özgürsünüz. Araç kiralarken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus da ucuz araç kiralama fiyatıdır. Seçilen araç da araç kiralama bütçenize uygun olmalıdır. Bütçenizi aşarsa, ödeme yaparken sorunlar kaçınılmaz olacaktır. Araç kiralama özellikle kısa süreli kullanım için araca ihtiyaç duyanlar için oldukça iyi bir seçenektir. Araç satın alarak bütçenizi zorlamak yerine, ihtiyacınız olduğu kadar araba kiralamak daha ucuz araç kiralama olacaktır.

 

Aracı olmayan ancak tatile gitmek için toplu taşıma (otobüs, feribot, uçak vb.) Yerine kendi aracını kullanmak isteyenler. Firma araç kiralama işinde genellikle filo kiralama tercih edilmektedir. Filo kiralama işlemi en az bir araç üzerinde yapılır. Filo kiralama sayesinde araç kiralamak için yüksek bir bütçe ayırmak zorunda kalmadan, araç ihtiyaçlarınızı daha küçük bir bütçe ile karşılayabilirsiniz. Son zamanlarda düğünlerin ana sebeplerinden biri de ucuz araç kiralama.

 

Görsel olarak düğünlerde özellikle klasik arabalar popülerdi ve bu da araç kiralama pazarını canlandırmaya yetiyordu. Düğünlerde düğün arabası olarak kullanılan bu araçlar genellikle günlük olarak kiralanmaktadır. Araç kiralarken uyulması gereken uzun dönem araç kiralamada istenen evraklar vardır. Araç kiralamayı tercih ettiğiniz firma bu konuda size detaylı bilgi verecektir. Bu süreçle ilgili bilmeniz gereken her şey şirket tarafından size iletilecektir. Öncelikle firma sizden araç kiralarken gerekli evrakların neler olduğunu anlatarak işe başlayacaktır. Bu belgeleri hazırlamadan araç kiralamak mümkün değildir. Ancak bu belgeleri hazırladıktan sonra araç kiralama işleminiz başlayacaktır. Genel olarak her firmanın talep ettiği ortak belgeler aşağıdaki gibidir. 

 

 Oto Kiralamak İçin Gerekli Şartlar

 

En az 2 yıl geçerli ehliyet, doğum belgesi, ev adresinizin adınıza kayıtlı olduğu fatura (ör. Telefon faturası, su faturası, elektrik faturası) fatura, adınıza ve ikamet ettiğiniz yere kayıtlı geçerli bir adres içermelidir. Bu belgeler firmadan firmaya farklılık gösterse de genellikle kiralamada istenen evraklar öyledir.

 

 Uzun Dönem Araç Kiralamada İstenen Evraklar

 

Uzun dönem araç kiralamada istenen evraklar, ülke ve şirkete göre değişen bir dizi koşula tabidir. Genellikle araç, kiralık araç ile aynı şekilde, mesafe kısıtlamaları dahilinde iade edilmelidir. Aksi takdirde ek ücretler uygulanabilir. Bazı şirketler, sigorta nedeniyle asgari ve / veya maksimum yaşa sahiptir. Bazı durumlarda ehliyet almak için gerekli yaş daha düşük olmasına rağmen araç kiralama için asgari yaş 25 olabilir. 25 yaşın altındaki tüm sürücülerin yüksek oranlara sahip olması nadir değildir. Ayrıca uzun dönem kiralamalarda en az 3 yıllık ehliyet şartı konulur. Uzun dönem kiralama şartları ve avantajından yararlanmak için ise minimum 3 aylık kiralama yapmalısınız. 

 

Araç kiralama şirketlerinin çoğu, eksik yakıtla teslim edilen bir araç, aracın arızalanması, bilet verilmesi durumunda ek ücret eklemek için kredi kartı kullanılmasını zorunlu kılar. Bazı şirketler, kredi kartı yerine büyük miktarda nakit depozito isteyebilir.

 

Bireysel uzun dönem kiralamalar için; kimlik fotokopisi, çalıştığı kurumsan personel yazısı veya onaylı bordro, ikametgah belgesi, adli sicil kaydı, imza beyannamesi, findeks raporu istenmektedir.

 

Kurumsal uzun dönem kiralamalarda ise; ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, findeks raporu, imza sirküleri, şirket sahibi ve ortaklarının kimlik fotokopisi evrakları talep edilmektedir. 

 

 Kiralanan Aracı Zamanında Teslim Edin 

 

Araç kiralama firmaları, kiralama sırasında aracın teslim ve iade sürelerini belirler. Elbette ihtiyaçlarınıza göre. Aracınızı belirtilen tarih veya saatten daha geç teslim alırsanız, hiçbir araç kiralama paranızı iade etmeyecektir. Aracınızı zamanında alıp teslim etmek sizin sorumluluğunuzdadır. Aynısı araçların teslimi için de geçerlidir. Aracın teslim saatinden sonraki her teslimat saati için belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Yarım veya bir saatlik gecikmelerde firmalar, müşterilerinin memnuniyeti için bu ücretleri talep etmemeyi tercih edebilir. Ancak bu ücreti 2 saat ve üzeri ödemeniz gerekiyor. Bu nedenle, teslimat sürenizi iyi ayarlamak ve trafiği hesaba katmak sizin yararınıza olacaktır.

 

 Kiralama Süresi, Fiyatı Düşündüğünüzden Daha Fazla Etkiliyor 

 

Araç kiralama maliyetlerinizi daha da düşürmek ve daha ekonomik bir kiralık araç elde etmek için kiralama süresini uzatabilirsiniz. Günlük araç kiraladığınızda 1 günlük ödediğiniz fiyat ile 30 günlük bir araç için 1 günlük fiyat tamamen farklı olacaktır. Her gün araç kullanmadığınızı ve buna hafta sonu veya tatil günlerinde ihtiyacınız olduğunu söylüyorsanız Budget araç kiralama kampanyası gibi bir araç kiralama kampanyasını takip etmenizi tavsiye ederiz.