Yağ Kaçağı Olan Araç Muayeneden Geçer Mi? Yağ Kaçağı Olan Araç Muayeneden Geçer Mi? - 5sCarRental

Blog

Yağ Kaçağı Olan Araç Muayeneden Geçer Mi?


Yağ Kaçağı Olan Araç Muayeneden Geçer Mi?

Yağ Kaçağı Olan Araç Muayeneden Geçer Mi?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak sıkça gündeme gelen yağ kaçağı olan araç muayeneden geçer mi? sorusunun cevabını yazımızda verdik. Peki yağ kaçağı olan araç muayeneden geçer mi? Detaylar bloğumuzda. 

Araç muayene işlemleri ticari araçlarda yılda 1, hususi araçlarda ise 2 yılda bir gerçekleştirilmektedir. Muayenede amaç aracın trafiğe çıkabilir durumunun kontrol edilmesi ve buna bağlı oluşabilecek kazaların önlenmesidir. İstanbul Havalimanı araç kiralama filomuzdaki bütün araçların muayenesi mevcuttur. Muayene işlemleri ekibimiz tarafından takip edilmektedir.

Muayene işlemlerinde ağır kusur ve hafif kusur konuları önemlidir. Ağır kusuru olan araçlar bir ay içerisinde kusuru tamir ettirmesi gerekir. Bir ay sonunda ikinci muayeneye gelindiğinde ağır kusur tamir edilmediyse bu durumda ikinci bir muayene işlemi için ücret ödenir. Araç muayenelerinde ise yağ kaçağı olan araç muayeneden geçer mi? sorusu sıkça gündeme gelmektedir. Şimdi yağ kaçağı olan araç muayeneden geçer mi? sorusu konusunu değerlendirelim.

 

 Yağ Kaçakları Ağır Kusur mu?

Zorunlu araç muayene işlemlerinde muayene esnasında inceleme yapan memurlar ağır kusur ve hafif kusur teşkil eden konuları liste şeklinde hazırlamaktadır. Peki yağ kaçağı olan araç muayeneden geçer mi? Yağ kaçağı olan aracın muayeneden geçmesi kaçağın nereden olduğuna bağlıdır. Ağır kusur teşkil eden noktalarda meydana gelen kaçakların en kısa sürede tamir edilmesi gerekir.

 

Muayene işlemlerinde yağ kaçaklarından dolayı ağır kusur raporu verilirse en kısa sürede tamir edilmelidir. Trafiğe çıkılmamalıdır. Trafik muayene raporunda ağır kusur olan araçları trafiğe çıkarmamaktadır. İstanbul Havalimanı araç kiralama konusunda deneyimli şirketimiz muayene işlemini prosedüre uygun şekilde takip etmektedir.

 

 Yağ Kaçakları Önemli midir?

Yağ kaçağı motor veya şanzıman kısmında ise hafif kusur olarak değerlendirilmektedir. Motor ve şanzıman yağ kaçakları aracı hayati tehlikeye maruz bırakmayacak kusurlardır. İstanbul Havalimanı araç kiralama filomuzdaki araçlarda bu konuyu titizlikle takip ediyoruz. Yağ kaçağı olan araçları servise gönderiyoruz.

 

Aracını muayene ettirmek isteyen sürücüler yağ kaçağı olan araç muayeneden geçer mi? sorusunun cevabını aramaktadır. Kaçak direksiyon, diferansiyel ve fren sistemindeyse bu durumda ağır kusur olarak listeye eklenmektedir. İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetinde ağır kusur teşkil edecek her hangi bir arıza söz konusu değildir.

 

 Yağ Kaçağı Neden Olur?

Yağ kaçakları aracın iç mekanizmasının yıpranması, mekanizmada çatlağın meydana gelmesi veya yağ kaçaklarını önleyen keçelerin eskimesinden meydana gelmektedir. Yağ kaçakları mekanizmanın ömrünü kısaltır. Bu nedenle yağ kaçaklarının tamir edilmesi gerekmektedir. İstanbul havalimanı araç kiralama filomuzun deneyimli servis ekibi yağ kaçakları konusunda titiz davranmaktadır.

 

Diferansiyel ve direksiyon ve fren yağ kaçakları aracın trafikte kullanımını engelleyen önemli arızalardır. Motor ve şanzıman yağ kaçakları ise aracın trafikte kullanımını engellemeyen hafif kusurlardır. Yağ kaçağı olan araç muayeneden geçer mi? konusu bu kategoride dikkatli bir şekilde değerlendirilmelidir.

 

 Yağ Kaçakları İhmal Edilmemelidir?

Sürücü emniyeti için trafikte araç kullanımını olumsuz etkileyen kusurlar kısa sürede tamir edilmelidir. İstanbul Havalimanı araç kiralama filomuzdaki araçlar 7/24 trafiğe güvenle çıkabilir.

Keçelerden ve mekanik arızalarda kaynaklı yağ kaçakları aracın fonksiyonel özelliğini olumsuz etkilemektedir. Muayeneden geçme işleminden önce aracın güvenliği önemlidir. Araç güvenliği için aracın bütün arızaları ve kusurları tamir edilmelidir.

Yağ kaçağı olan araç muayeneden geçer mi? konusu hakkında merak ettiklerinizi yukarıdaki yazımızda bu şekilde cevaplandırabiliriz.